YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SAÜ Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde Ilk Kez Açık Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi

 Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof. Dr. Mehmet Kaan Kırali ve ekibi tarafından ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. 

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof. Dr. Mehmet Kaan Kırali ve ekibi tarafından ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Kırali, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sakarya ve çevre illerden kalp ve damar hastalığı olanların, bundan sonra tedavi amacıyla İstanbul veya Ankara'ya sevk edilmeyeceğini söyledi. "Yaptığımız ameliyatlarla Sakarya bölgesinde bir ilki gerçekleştirdik" diyen Kırali, "İlk ameliyat bir kadın hastaya uygulanan iki damar koroner bypass ameliyatının olduğu hastanede toplamda beş kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Bunlardan 3 tanesi koroner bypass ameliyatı, bir tanesi mitral kapak değişimi, diğeri ise özel bir biyolojik doku kapağı değişimidir. Tüm hastalar ameliyat sonrası kalp damar cerrahisi yoğun bakımında tutuluyor. Genel durumları iyi. Yarından itibaren de sırasıyla servislerdeki odalarına gönderilecekler" diye konuştu. Kırali, ani damar yırtılmaları ve kalp krizi geçiren hastalara anında müdahale edebileceklerini belirterek, "Her türlü kalp ameliyatları hastanemizde gerçekleştirilebilecek. 2014 başında da yeni bir projemiz var. Çocuk kalp cerrahisini hastanemize getireceğiz. Bir sonraki aşamada da kalp nakli gerçekleştirebileceğimiz alt yapı çalışmalarına hız vereceğiz" ifadesini kullandı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler