YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye, Dizel Tren Setlerini Sevdi

 Türkiye'de ilk olarak Türkiye Vagon Sanayi AŞ'de (TÜVASAŞ) üretilerek rahat ve hızlı ulaşımı sağlayan dizel tren setleri, vatandaşların ilgisini görüyor. 

Türkiye'de ilk olarak Türkiye Vagon Sanayi AŞ'de (TÜVASAŞ) üretilerek rahat ve hızlı ulaşımı sağlayan dizel tren setleri, vatandaşların ilgisini görüyor. Trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığı Türkiye'de, trafik sorununun yaşanmadığı demiryolu hatlarına olan ilgi artıyor. Sakarya'daki fabrikada üretilen dizel tren setleri de çalıştığı hatlarda vatandaşların beğenisini topluyor. Saatte 160 kilometre hıza çıkabilen, oturma düzeni ve tuvalet yapısı sayesinde engellilere de rahat ulaşım imkanı sağlayan dizel tren setler, her gün çok sayıda vatandaşı taşıyor. TÜVASAŞ Genel Müdür Yardımcısı Turgut Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni nesil dizel tren setlerinin imalatının devam ettiğini söyledi. TCDD'den 24 adet set siparişi aldıklarını belirten Köksal, şu anda 21'inci seti teslim etmeye hazırlandıklarını ve siparişin geri kalan bölümünü de yılbaşına kadar tamamlayacaklarını anlattı. Dizel tren setlerinin, çok amaçlı şekilde düşünüldüğüne işaret eden Köksal, "Engelillere de hitap edecek şekilde oturma düzeni ve tuvalet yapısı var. Saatte 160 kilometrelik hıza uygun bir yapıda. Şu anda İzmir-Denizli ve Adana-Mersin arasında çalışıyor. Setleri kullanan vatandaşlarımız çok memnun ve bize çok olumlu talepler geliyor" dedi. "TCDD'nin ihtiyaç duyduğu hatlarda bu setler kullanılıyor" diyen Köksal, " sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle yenin seli setler çok rahat bir ulaşım sağlıyor. Vatandaşın memnuniyeti oldukça yüksek. Bununla ilgili anket çalışmaları da yapılıyor ve çok güzel sonuçlar çıktı. Bu tren setleri, Türk mühendisi ve işçisi tarafından yapılmıştır. Bundan dolayı çok gurur duyuyoruz. Türkiye'de demiryolu ulaşımı için çok önemli bir hamle bu. Dizel tren setleriyle sağladığımız rahat ve hızlı ulaşım, demiryolu ulaşımına olan ilgiyi de artırıyor. İnsanlar, rahat ve trafik sorunu olmadan istediği yere hızlı bir şekilde gitmenin tadını çıkarıyor. Bu durum bizler için mutluluk kaynağı."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler