YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'de Wushu Sporu, Yeni Antrenörlerle Gelişecek

 Türkiye Wushu Federasyonu öncülüğünde düzenlenen yardımcı antrenör kursuna katılan 100 kursiyer, Çinli antrenörlerden eğitim alıyor.

Türkiye Wushu Federasyonu öncülüğünde düzenlenen yardımcı antrenör kursuna katılan 100 kursiyer, Çinli antrenörlerden eğitim alıyor. Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun salonundaki eğitim programında Türkiye Wushu Milli Takımı antrenörleri Çinli Lu Jiajia ve Zhen Ye, yardımcı antrenör adaylarına eğitim veriyor. Antrenör Jiajia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin wushu sporunda her geçen gün geliştiğini söyledi. Türkiye'nin wushu sporunda önemli sporcular yetiştirdiğine işaret eden Jiajia, "Wushu, beden ve ruh uyumu olarak çalışıyor. Biz de burada bunun ana eğitimini veriyoruz. Türk antrenörlerin gelişimi de çok iyi durumda. Türk arkadaşlarımız, her gün yeni şeyler öğrenip çok iyi sporcular yetiştiriyor. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Türk sporuna katkı yapmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu. Ye ise Türkiye'nin wushu sporunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdiğini anlattı. Türk sporcuların bu alanda Çin kadar iyi olmaya çalıştığını vurgulayan Ye, "Şu an için Çin'i yakalamaları mümkün değil ancak bu yolda emin adımlarla ilerliyorlar. Çok sayıda Türk sporcu, bu alanda dünya şampiyonu olmayı başardı. Küçük yaştan itibaren çocukları bu spora yönlendirebilirsek çok daha büyük başarılar gelecektir" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler