YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

30 Ağustos Zafer Bayramı

 AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Demir, mesajında, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk ulusunun yeniden hayat buluşu olduğunu belirtti. 30 Ağustos Zaferi'nin ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen Türk Milleti'nin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanıldığını ifade eder Demir, şunları kaydetti: "Kurtuluş Savaşı sırasında kenetlenen Türk Milleti, büyük fedakarlık ve cesaret örneğiyle elde ettiği zaferlerle güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerini atmıştır. İşgal altındaki topraklar milli ruhun canlanmasıyla düşmandan arındırılmış, bu birlik ve beraberlik dünyada emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır. Tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimiz 30 Ağustos 1922'de büyük zafer ile dünyaya gücünü göstermiş, bir karış vatan toprağının kimseye verilmeyeceğini kanıtlamıştır. Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur hiç bir zaman bitmeyecektir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz. Sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, aynı uğurda canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler