YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alperenler, Çanakkale ve Muhsin Yazıcıoğlu fotoğraf sergisi açtı

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı, bu yıl 7.'sini düzenledikleri 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Muhsin...

Alperenler, Çanakkale ve Muhsin Yazıcıoğlu fotoğraf sergisi açtı

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı, bu yıl 7.'sini düzenledikleri 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu aanma etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisini açtı. İl Özel İdaresi Sergi Salonu’nda açılan sergide BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile Çanakkale Zaferi’ni anlatan birbirinden ilginç 200 fotoğraf yer alıyor.

Serginin açılışını, BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karabacak, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Adnan İpekdal ile Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Coşkun Arslan yaptı. Açılışın ardından davetliler, sergiyi gezerek fotoğrafları tek tek inceledi. BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarını dikkatle inceleyen BBP’liler ile Alperenler, geçmiş hatıralarını yeniden yaşadı.

Sergiyle ilgili açıklama yapan Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Coşkun Arslan, bu etkinlikleri 2005 yılından beri düzenlediklerini belirterek, " Çanakkale Zaferi ve Muhsin Yazıcıoğlu anma etkinliklerinin bu yılki programı 7 Mart’ta düzenlediğimiz ve Serdar Tunceli’nin katıldığı bir hilal uğruna adlı şiir dinletisiyle başlamıştı. Bugün de burada 10-18 Mart tarihleri arasında açık kalacak olan fotoğraf sergisinin açılışını yaptık. 23 Mart’ta site camiinde bütün şehitlerimiz ve Muhsin Yazıcıoğlu anısına mevlit okutacağız. 31 Mart’ta düzenleyeceğimiz konferansla da etkinliklerimizi bitireceğiz." dedi.

Çanakkale etkinliklerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir metrekareye 6 bin mermi düşen Çanakkale’yi, özellikle televizyon ve internetle giderek kimliksizleştirilen gençliğimize hatırlatmakta fayda var diye düşünüyoruz. Bir dakika sonra öleceğini bile bile ölüme koşan ve bunu yaparken de imanından, ahlakından kesinlikle taviz vermeyen atalarımızın bir mirası olarak düşünüyoruz. Bu neslin Çanakkale’yi anladıkça bu toprakların korunabileceğini düşündüğümüz için bu kadar üzerinde duruyoruz.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler