YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baba Ve Kızı Aynı Düğünde Evlendi

Samsun’da düzenlenen toplu nikah töreninde 40 yaşındaki baba ile 19 yaşındaki kızı, birlikte dünya evine...

Samsun’da düzenlenen toplu nikah töreninde 40 yaşındaki baba ile 19 yaşındaki kızı, birlikte dünya evine girdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “7. Geleneksel Toplu Nikah Şöleni”nde toplam 51 çift dünya evine girerken, 51 çiftin arasında babası ile kızının aynı anda evlendiğini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yaklaşık 20 sene önce birlikte yaşamaya başladığı ve bu zamana kadar nikah yaptırma imkanı bulamayan Salih (40) ve Hülya Cezvekıran çifti, düzenlenen toplu nikah töreni ile resmi nikaha kavuşmak istediler. Bu arada kızlarını da evlendiren Salih ve Hülya Cezvekıran çifti, kızları Saliha (19) ve damatları Ramazan (19) ile birlikte aynı törende evlendi. Baba Salih Cezvekıran, “Hep beraber çok mutluyuz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait gezi otobüsleri ile şehir turu atan gelin ve damatlar, daha sonra yakınlarının da katıldığı Batıpark Amfi Tiyatro’da düzenlenen düğün törenine katıldılar. Çiftlerin büyük çoğunluğu kendi düğünlerine kucaklarında çocukları ya da hamile olarak gelirken, müzik eşliğinde alana giren gelin ve damatlar misafirleri selamladıktan sonra 51 çifti temsilen Şule ve Hüseyin Altunel ile Çiğdem ve Aykut Süzgün çiftinin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kıydı. Genç çiftlerin nikah şahitliğini ise Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ve Emniyet Müdürü Hulusi Çelik yaptı.

Nikah törenini ardından genç çiftler düğün pastasını kesti ve havai fişek gösterisi yapıldı. Slow müzik eşliğinde kısa bir süre dans eden çiftler daha sonra sahneye çıkan Kobra Murat genç çiftleri coşturdu. Sahnede kucaklarında çocuklarıyla birlikte oynayan gelin ve damatlar, gece boyunca gönüllerince eğlendi.

Genç çiftlerin mutluluğuna ortak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Hayata küçük bir tebessüm penceresi açmak, güzel bir yaşama sevincini hissetmek, sürekli olumsuz, gerginlik ve stres oluşturan ortamlardan insanların çıkmasını da amaçladık bir ölçekte. Onun da ötesinde bir hayır duası alalım istedik. Eğitim öğretim çağına gelmiş çocuklarını okula nüfus kağıdı olmadığı için yazdıramayan bu insanların nikah eksikliğini, medeni kanunun onlara verdiği hakkı yerine getirmek gibi bir sonuç ta doğuruyor. İnsanlar mutlular, Allah onları mutlu bahtiyar etsin. Bir hayır duası alırsak ta ne mutlu bize” diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler