YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkçılar "vira Bismillah" Demek Için Gün Sayıyor

 Karadeniz'de balıkçılar, balık avı sezonu öncesi teknelerini tamir ederek ve ağlarını onararak son hazırlıklarını yapıyor. 

Karadeniz'de balıkçılar, balık avı sezonu öncesi teknelerini tamir ederek ve ağlarını onararak son hazırlıklarını yapıyor. Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy Limanı'na demir atan balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonuna sayılı günler kala, yırtılan ağlarını örerek ve teknelerinin bakımını yaparak denize açılmak için hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Dereköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de "vira bismillah" diyecek balıkçıların son hazırlıklarını yaptığını söyledi. Yeni sezonun tüm balıkçılara bol kazanç getirmesi dileğinde bulunan Çelik, "Teknelerimizin bakımını, onarımını yaptık. Bir kısmı kaldı, onları da tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah yeni sezonda hayırlı ve bereketli bir balıkçılık umuyoruz. Göründüğü kadarıyla palamut, bu sezon bereketli olacak. Geçen sezon orta suyu avcılığında güzel sezon geçirmiştik. Bu sezon da palamut, istavrit, mezgit ve çinekoptan umutluyuz" dedi. Çelik, şunları söyledi: "İlk tespitlerimize göre, bu sezon başında balıkçılarımızın yüzü palamutla gülecek. Daha sonra istavrit, mezgit ve çinekop bekliyoruz. 'Denizde palamut varsa hamsi olmaz' denir. Balıkçı arkadaşlar tüm hazırlıklarını tamamlayarak 1 Eylül'ü bekliyor. İnşallah onlar adına bol ve bereketli bir sezon olacak. Vatandaşımız da bol bol balık tüketme şansı bulacak."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler