YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği'nden yeni proje

Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği tarafından kadınların istihdamının artırılmasına yönelik 'Çocuk Bakıcılığı Meslek...

Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği'nden yeni proje

Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği tarafından kadınların istihdamının artırılmasına yönelik 'Çocuk Bakıcılığı Meslek Edindirme Kursu' projesi sona erdi.
Türkiye İş Kurumu İletişim ve Ağ Oluşturma Uzmanı Amalia Ripea ve İletişim Uzmanı Senem Güngör, Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Güngör, üzerinde çalıştıkları kadın istihdamının desteklenmesi hibe projelerini tanıtma rehberini hazırlamak için proje koordinatöründen bilgi aldı. Proje Koordinatörü proje süresi içinde 12 ay boyunca yapmış oldukları çalışmalardan ve karşılaştıkları sorunlardan bahsetti. Proje kapsamında eğitim alan kursiyerler ile konuşan uzmanlar, kursiyerlerin duygu ve düşüncelerini aldı. Eğitim süresi boyunca karşılaştıkları zorluklar olup olmadığını, şayet sorun varsa nasıl çözüm bulduklarını soran uzmanlar, kursiyerlerin karşılaştığı sorunları ilk elden dinleme fırsatı buldu.
Kursiyerlerden Remziye Yüksel, "Üç çocuk annesi olarak bu kursu çok faydalı buldum. Kurs esnasında elde ettiğim bilgileri çocuklarıma uyguladım ve çevresindeki ailelere bilgilerimi aktardım." diyerek, kursa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu aşamadan sonra artık çalışma hayatına dahil olmak istediğini dile getiren Yüksel, iş araştırmasına giriştiğini ve ilgili kurumlara müracaatlarda bulunduğunu kaydetti.
Dernek Başkanı Ayşe Yılmaz ise 12 ay süren projelerinin, kapanış toplantısı ile son bulduğunu, bu projeyi, projeyi yürütmekten dernek olarak keyif aldıklarını söyledi. Yılmaz, "Derneğimizin yürüttüğü bu proje sayesinde kadın istihdamının desteklenmesine ve işsizliğin azalmasına katkı sağladığı için memnun oldum." şeklinde duyğularını dile getirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler