YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İller Bankası Bölge Müdürü Ayapbek: Altyapıdaki her lüks bizde de olacak

İller Bankası Samsun Bölge Müdürü Murat Ayapbek, Türkiye’deki altyapı kalitesinin yakın zamanda gelişmiş ülkelerin altyapı...

İller Bankası Samsun Bölge Müdürü Murat Ayapbek, Türkiye’deki altyapı kalitesinin yakın zamanda gelişmiş ülkelerin altyapı düzeyine ulaşacağını söyledi.
Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)’nin geleneksel hale getirdiği
'Sabah Yansımaları' programının bu haftaki konuğu İller Bankası Bölge Müdürü Ayapbek oldu.
Kurumunun çalışmaları hakkında bilgi veren Ayapbek; İllerer Bankası’nın kurulduğu 1933’ten bugüne tüm yerel yönetimlerin ihtiyaç duydukları içme suyu, kanalizasyon, arıtma sistemleri, katı atık tesisleri, belediye hizmet binaları ile yine belediyelerin ve il özel idarelerinin her türlü malzeme, araç ve gereç alımları için, kredi sağlayan, danışmanlık yapan, proje üreten, geliştiren, teknik destek sağlayan, bir Yatırım ve Kalkınma Bankası niteliğinde olduğunu kaydetti.
Belediyelerin Altyapılarının Desteklenmesi Projesi (BELDES) bünyesinde şu anda 350- 360 kanalizasyon ve içme suyu projesinin hali hazırda yürütüldüğünü belirten Ayapbey, söz konusu işlerinin maliyetinin yarısının, hükümet tarafından hibe olarak, diğer yarısının ise çok küçük faizlerle 10-15 yıl vadeli kredi tahsisi suretiyle İller Bankası AŞ tarafından karşılanacağını belirtti. Ayapbek şöyle konuştu:
“Bu projelerin en küçüğü bile büyük meblağlara baliğ olan projelerdir. Dolayısı ile eğer güçlü bir hükümet olmazsa bu projelere desteğin de olamayacağı aşikârdır. Çağdaş ülkelerde altyapı olarak karşılaştığımız ve imrendiğimiz her lüksün bu projeler sayesinde çok yakın bir zamanda ülkemiz şehirlerinde de olacağına emin olabilirsiniz.”
KASİAD Başkan Yardımcısı Caner Ertekin de derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin her anlamda büyüdüğünü, iş dünyasından yerel yönetimlere bir uyum içinde çalışılınca bir çok sıkıntının çözülerek başaranın sağlandığına vurgu yaptı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler