YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnşaat Işçisine Terör Propagandası Suçundan 1 Yıl 3 Ay Hapis

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, Samsun'un İlkadım İlçesi'ne çalışmaya gelen Iğdırlı Yusuf Çakmak kaldığı otelde, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla ihbar edildi. Terörle Mücadele

İnşaat Işçisine Terör Propagandası Suçundan 1 Yıl 3 Ay Hapis

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, Samsun'un İlkadım İlçesi'ne çalışmaya gelen Iğdırlı Yusuf Çakmak kaldığı otelde, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla ihbar edildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yusuf Çakmak'ı odasında yakaladı. Yapılan üst aramasında ise 1 polis kelepçesi ele geçti. Şüphelinin sosyal medya hesaplarını da inceleyen polis, PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptığı ve övücü paylaşımlarda bulunduğunu tespit etti ve tutuklandı.
Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu olduğu Bafra Cezaevi'nden SEGBİS yöntemiyle katılan sanık Yusuf Çakmak, "Paylaşımlarda bulundum. Bunların suç olduğunu bilmiyordum. Ben inşaat işçisiyim. PKK terör örgütüyle bir bağlantım ve üyeliğim yoktur. Bir anlık heyecanla sosyal medya hesaplarımdan paylaşımlarda bulundum. Pişmanım beraatımı istiyorum" dedi.
Mahkeme sanık Yusuf Çakmak'ı 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıp cezaevinde kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler