YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karadeniz iklimine alışan tropikal bölge hayvanları kardan etkilenmiyor

Sibirya üzerinden gelen dondurucu soğuklar ve kar yağışı, ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da etkisini...

Karadeniz iklimine alışan tropikal bölge hayvanları kardan etkilenmiyor

Sibirya üzerinden gelen dondurucu soğuklar ve kar yağışı, ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da etkisini gösteriyor. Samsun’da Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların kar ve soğuk havadan olumsuz etkileneceğini düşünen yetkililer, hayvanların hayatlarından memnun olduğunu görünce şaşırdı. Karadeniz iklimine alışan tropikal bölge hayvanları, su ihtiyaçlarını kar ile görüyor. Soğuk havaya aldırmayan hayvanlar, ziyarete gelenlere büyük ilgi gösteriyor.

Uzun yılların ardından Samsun’a yeterli miktarda yağan kar, kentte yaşayan insanları memnun etti. Yarı yıl tatilinde olan çocuklar karın keyfini doyasıya çıkardı. Öte yandan hayvanat bahçesindeki 51 türden 223 hayvanın kış mevsiminden olumsuz etkilenmemesi dikkat çekti. Sıcak iklime alışkın deve, deve kuşu, aslan ve kaplan gibi hayvanların etkilenmesinden endişe ettiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Hekim Nurhan İşler, tam tersi bir durum yaşadıklarını söyledi. Hayvanat bahçesi ilk kurulduğu yıllarda kış mevsiminin, tropikal bölge hayvanlarını belirgin bir şekilde etkilerken şu an böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. İşler, “İlk başlarda kış şartlarına alışkın olmadıkları için hayvanlarımız barınaklarından dışarı çıkmıyor, saklanıyor, birbirlerine sarılarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlardı. Geçen süre içinde hayvanlarımız iklime ve bölgeye adapte oldular. Artık kış aylarında çok belirgin bir etki göremiyoruz. Soğukların biraz daha artmasıyla barınaklarda bir saat ısı artırımı yapıyoruz. Ancak baktık ki hayvanlar bunu sevmedi. Bu da hayvanlarımızın kış şartlarına alıştıklarını gösteriyor. Şu ana kadar hayvanlarda çok ciddi bir problem ve uyumsuzluk yaşamadık." dedi.

Havaların soğumasıyla gıdaların kalorilerini artırdıklarını dile getiren veteriner hekim Nurhan İşler, “Yemekleriyle ilgili sıkıntımız yok. En güzel şekilde beslenmelerini sağlıyoruz. Aslan ve kaplanlarımıza et veriyoruz. Enerji sağladıklarında da sıkıntı yok.” şeklinde konuştu.

“JURASSİC PARK TİPİ HAYVANAT BAHÇESİ KURULACAK”

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük ve tüm dünya türlerinin yer alacağı doğal ortamın konsepte uygun botanik bahçeli hayvanat bahçesi kurulmasına yönelik çalışma başlattığına değinen Nurhan İşler, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın verdiği talimat doğrultusunda şehrimize daha türleri çeşitleri olan, dünyadaki bütün örnekleri de bulundurabilen kapsamlı ve botanik içerikli bir hayvanat bahçesine kavuşacağız. 1 -2 yıl içinde şekillenmiş olacak. Bu sayede hayvanat bahçesini arzu ettiğimiz düzeye taşımış olacağız. Şu an insanlarımız daha özgür ortamda yaşayan hayvanlar görmek ve daha geniş sahalarda onlarla haşır neşir olmak istiyor. Başkanımız da kararını verdi. Şehrimize çok etkin botanik içerikli bir hayvanat bahçesi düşünüyor. Buna yönelik planlama çalışmaları ile devam ediyor.” ifadeleri kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler