YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaymakam Yıldız'dan Kadın Istihdamına Yönelik Kurslara Ziyaret

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR ortaklığı ile Çarşamba’da kadın istihdama yönelik açılan kursları ziyaret etti.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR ortaklığı ile Çarşamba’da kadın istihdama yönelik açılan kursları ziyaret etti. Yıldız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel ile birlikte Çarşamba Ev Hanımları Derneği ile yürütülen aşçı çırağı, sepet örücülüğü, ev tekstili ürünleri hazırlama, makine nakışları, kırkyama ve dekoratif ev aksesuarları kurslarını gezdi. Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen’den kurslardaki çalışmalar hakkında bilgi alan Yıldız, ardından Roman vatandaşlara yönelik, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliği ile açılan kadın modelist yardımcılığı kursunu ziyaret etti. Kaymakam Caner Yıldız, ziyaretlerin arından yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi: "Çarşamba ilçesinde özellikle kadınlara yönelik, yalnız meslek edinme amacının dışında, kadınlarımıza gelir sağlamak amacıyla 6 adet kurs açmış bulunmaktayız. Bunların içerisinde aşçı yardımcılığı, sepet örücülüğü ve Roman vatandaşlarımıza yönelik açılan tekstil kursu bizim için önemli kurslar. Bu kursları geçtiğimiz yıl da açmıştık. Bu kursların sürekliliğini sağlamaya çalışıyoruz. Asıl amaç da bu zaten. Öğrenilen bu sanatları gelire nasıl dönüştürürüz buna yöntem bulacağız. Biz kendi imkanlarımız ile bu kursların devamlılığını sağlamayı düşünüyoruz. Bu kurslar 2-3 aylık kurslar, sonrasında da bitiyor. Ama biz bu kursları istihdama yönelik olarak geliştirirsek, kadınlarımıza da gelir kapısı yaratmış oluruz. Ev Hanımları Derneğimiz bu konuda önemli bir rol oynuyor. 600’e yakın aktif üyeleri var. Modern yaşamın önemli unsurlarından biri sivil toplum örgütlerinin geliştirilmesi. Biz de bu noktada Ev Hanımları Derneği üzerinden büyük bir aşama kaydettik."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler