YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli İttifak'tan Samsun'da Miting

- SAMSUN'da Milli İttifak Mitingi’nde konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Avrupa Birliği Bakanlığı kurarak güçlü olunmaz" dedi.

- SAMSUN'da Milli İttifak Mitingi’nde konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Avrupa Birliği Bakanlığı kurarak güçlü olunmaz" dedi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise Ak Partiye verilen oyların HDP'ye verilmiş olacağını söyledi. Milli İttifak çatısı altında seçimlere birlikte girecek olan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. İki lider vatandaşları birlikte selamladıktan sonra kürsüye ilk olarak BBP Genel Başkanı Mustafa Destici geldi. Destici yaptığı konuşmada, "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Selahattin Demirtaş'a dediki 'senin kardeşin dağda terörist' dedi. Peki Yalçın efendi sen Dolmabahçe'de bunlarla oturup çay kahve içerken, her gün başbakanlıkta bunları ağırlarken kardeşinin dağda olduğunu biliyor muydun? Sizi kandırmaya çalışıyor. Bu büyük Türk milletini kandırabilir mi? Asla kandıramaz. Başbakan devam ediyor, diyor ki 'bunların bir ucu dağda bir ucu mecliste siyasette' diyor. Sayın hocam sen profesör değil misin? Bunların bir ucunun dağda bir ucunun siyasette olduğunu yenimi öğrendin. Eğer yeni öğrendiysen vay senin profesörlüğüne vay. Her işi böyle biliyorsan hey memleketin haline hey" dedi. Cumhurbaşkanının 'Kürt sorunu yoktur' dediğinin altını çizen Destici, "Tebrik ediyorum sayın Cumhurbaşkanını doğru yolu buldu. İnşallah her konuda bulur. Sonra, hatta bir adım daha ileri gitti. Dedi ki, 'Dolmabahçe görüntüleri yanlıştır' dedi. Tebrik ediyorum. Yine ikinci bir doğru adım attı. Ben şimdi sayın Cumhurbaşkanından şunu söylemesini bekliyorum: 'PKK terör örgütüdür İmralı onun canisi ele başısıdır. Dolayısıyla da terörle, teröristle müzakere pazarlık olmaz. Mücadele olur' demesini bekliyoruim. Ama seçime kadar değil inanarak yürekten bizim gibi demesini bekliyorum" ifadelerini kullandı. Ardından kürsüye gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise Avrupa Birliği Bakanlığı kurularak güçlü olunmayacağını belirterek, "Sen İslam Birliğini ağzına alabiliyor musun, onu söyle! NATO istiyor diye Kürecik'e füze üssü kurarak güçlü olunmaz. Sen, NATO değil, İslam Barış Gücü diyebiliyor musun onu söyle. Fransızların emrine 6 donanma gemisi verip, Kaddafi'yi linç ettirmekle güçlü olunmaz. Sen, bütün dünya karşına dikildiği halde, 6 saatte Kıbrıs'a girebiliyor musun onu söyle. Bak, halkının tertemiz oylarıyla seçilmiş Mursi, 3 cuntacı tarafından idama mahkum edildi. Meydanlarda Rabia işareti yapmakla güçlü olunmaz. Sen ipten adam alabiliyor musun? Bana onu söyle. Erbakan gibi, bir mektupla zindandan adam çıkarabiliyor musun? Bana onu söyle! Güçlü Türkiye, slogan atmakla olmadığı gibi, saray yapmakla da olmaz. Tarih boyunca yapılan bütün saraylar yükselişin değil çöküşün habercisi olmuştur" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler