YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Omü Mezunlar Koordinatörlüğü Kuruldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) “Mezunlar Koordinatörlüğü” kuruldu.OMÜ mensupları, öğrencileri ve mezunları arasındaki bağlılık ve dayanışmayı...

Omü Mezunlar Koordinatörlüğü Kuruldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) “Mezunlar Koordinatörlüğü” kuruldu.

OMÜ mensupları, öğrencileri ve mezunları arasındaki bağlılık ve dayanışmayı hedefleyen, ilişkileri kurmak ve geliştirmek, mezunların birikimlerini Türkiye’nin ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin teknolojik, sosyal, kültürel ve toplumsal duyarlılığın gelişimine katkıda bulunacak şekilde yönlendirmek ve üniversite mezunlarının iş bulma çabalarında destek olabilecek veri bankası oluşturmak amacıyla rektörlük bünyesinde, “Mezunlar Koordinatörlüğü” oluşturuldu.

Mezunlar Koordinatörlüğü, mezun web alt yapısının oluşturulması ve mezunlarla ilgili yapılacak çalışmaların tespit edilmesi amacıyla Sağlık Kültür Ve Spor, Bilgi İşlem, Öğrenci İşleri Daire Başkanlıkları, Basın Yayın Birimi ve Öğrenci Konseyi Başkanı’nın katılımı ile ilk toplantısını Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Yakup Keskin başkanlığında gerçekleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. Yakup Keskin toplantı yaptığı konuşmada, “Avrupa ortak yükseköğretim alanını oluşturmayı amaç edinen ‘Bologna Süreci’ kapsamında; yükseköğretim kurumları, yerel ve uluslararası düzeyde iş dünyasının ve diğer sektörlerin talep ettikleri yeterlilikleri de göz önünde bulundurarak, bünyelerindeki programları yapılandırmak ve geliştirmek durumundadır. Bu doğrultuda, mezunlarının çalıştığı iş türlerini ve iş dünyasına katılma süreçlerinde edindikleri tecrübeleri tespit etme yeteneğini geliştiren yükseköğretim kurumları, aidiyetin ve kurumsal kültürün yerleşmesine katkı sağladıkları gibi, mevcut ve gelecekteki öğrencilerinin istihdam edilebilirliğini de arttırmaya katkıda bulunacaktır” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler