YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Roman Çiftler Toplu Nikah Töreniyle Mutluluklarını Pekiştirdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bu yıl 7.'sini düzenlediği geleneksel toplu nikâh töreniyle...

Roman Çiftler Toplu Nikah Töreniyle Mutluluklarını Pekiştirdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bu yıl 7.'sini düzenlediği geleneksel toplu nikâh töreniyle yıllardır aynı evi paylaşan hatta çocuk çoluğa karışan 51 Roman çifti, resmi olarak evlendirildi. Roman çiftler, nikahlarının kıyılmasının ardından Roman sanatçı Kobra Murat’ın konseri ile mutluluklarını göbek atarak gösterdi.

Renkli kişilikleri ve kendilerine has kültürleriyle halk arasında sevilen Samsunlu Romanların toplu nikah töreni de kendileri gibi sıra dışı oldu. Nikah törenine şahitlik etmek isteyen çiftlerin akrabaları, alana arabalarla değil belediye otobüsleriyle geldi. Bazıları gündelik kıyafetleriyle gelirken, kimileri de şıklıkları ile göze çarptı.

Romanların en mutlu günlerinde yanında olmak için tören alanına gelen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, uzun süre evlenecek çiftlerin alana gelmesini bekledi. Nikah öncesinde belediye tarafından tahsis edilen üstü açık otobüslerle şehir turu atan Roman çiftler de mutluluklarını Samsunlularla paylaştı. Resmi nikahlarının kıyılacağı Doğu Park Anfi Tiyatro alanına gelen çiftler, renkli görüntüleriyle dikkat çekti. Nikaha kimisi kızı ve damadı ile kimisi de karnında bebeği ve kucağında çocuğu ile geldi. Tribünlerde oturan çocuklardan bazıları ise anne ve babasına moral vermeye çalıştı.

Gelin ve damatlıklar içerisinde alana gelen 51 çiftten 49’unun nikahı Büyükşehir Belediyesi Nikah Dairesi tarafından önceden kıyıldı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ve İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik’in şahitliklerini yaptığı Hüseyin-Şule Yakınel ile Melek-Davut Zorlu çiftlerinin nikahını ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kıydı. Genç çiftlerin evlilik cüzdanlarını Vali Aksoy gelinlere takdim etti. Bürokratlar, çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi.

Havai fişek gösterisinin ardından pastalarını kesen çiftler, mutluluklarını dansla süsledi. Ancak çiftler, dansa ayak uyduramayınca sahneye sanatçı Kobra Murat çıktı. Roman sanatçısının şarkılarıyla göbek atan gelin ve damatlar, kendilerine has figürleriyle herkesi coşturdu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler