YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samgaz'ın yatırımlarını durduran belediye, suç duyurusunda da bulunacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi, taahhüt etmesine rağmen bozduğu üst yapıları yapmadığı gerekçesiyle Samgaz Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin...

Samgaz'ın yatırımlarını durduran belediye, suç duyurusunda da bulunacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi, taahhüt etmesine rağmen bozduğu üst yapıları yapmadığı gerekçesiyle Samgaz Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin yatırımlarını durdurdu. Şirketin bir aydır çalışamadığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, daha önceden kalma üst yapılar usulüne uygun şekilde yapılana kadar şirketin yatırımlarına izin vermeyeceklerini söyledi. Samgaz ile Yedaş yöneticilerine gönderdikleri tebligatta taahhütlerini yerine getirmemeleri halinde suç duyurusunda bulunacaklarını söylediklerini ifade eden Yurt, iki şirketin sözlerini tutmadıkları gibi zaman zaman da belediye ile vatandaşı karşı karşıya getirmeye çalıştıklarını ileri sürdü.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, Telekom, Saski, Samgaz, Süperonline, Türksat, Yedaş gibi kuruluşların taahhütlerini yerine getirmemesinden yakındı. Üst yapıya verdikleri zararı protokol gereği 7 gün içinde yapmaları veya zararı karşılamaları gerekirken bunu göz ardı ettiklerini dile getiren Yurt, “Samsun halkı özellikle Samgaz’ın bozduğu üst yapıları yapmaması nedeniyle büyük bir tehlike içinde. Kilometrelerce uzunluğunda açılmış doğalgaz çukurları ve hendekler var. Kaza olma riski çok yüksek. Ama ısrarla menfaatleri uğruna bunu hiçe sayıyorlar. SASKİ ve Telekom hariç hiç birinde güvenlik önlemi yok." dedi.

Kanun gereği alt yapı kurumlarının bozdukları yol ve kaldırımları 7 içinde yapmaları gerekirken şehir merkezinde bir yıldır açık duran kazıların bulunduğuna dikkat çeken Mustafa Yurt, “Geçmişten kalan zemin tahriplerini gidermedikleri ve vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturdukları için Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluk sahasına giren cadde, sokaklar ve bulvarlarda Samgaz’ın çalışmalarını bir ay önce durdurduk. Onlara yazı yazdık ve 7 gün içinde yapmaları gerektiğini hatırlatarak bir yıldır yapmadıkları üst yapıları olduğunu söyledik. Bunları yapmaları halinde çalışmalarına izin vereceğimizi belirttik. Aksi taktirde çalışmalarınız durdurulmuştur diye söyledik. Onlar da bize noter vasıtasıyla çalışmalarını durdurduğumuzdan dolayı ihtarname çekerek oluşacak zararlarını saklı tutup izin vermemizi talep ettiler. Ama eskiden kalan üst yapıyı yapana kadar çalışmalarına izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Belediye olarak vatandaşın yaşam şartlarını iyileştirecek her türlü yatırımı desteklediklerine değinen Yurt, “Kanun ve yönetmeliklere göre bunlara karşı hepsinin yaptırımı var. Ama öyle bir kamuoyu oluşturuyorlar ki vatandaşla bizi karşı karşıya getiriyorlar. Ama kar amacı güden bu kuruluşlardan kamu malına verdikleri zararın tazmini gerekiyor. Yaklaşık 5 milyon TL’yi bulan kamu malına verdikleri bu zararı ödemeleri gerekiyor. Bunları belediye bütçesinden karşılayamam. Bunun hesabını da veremem. O nedenle biz kesinlikle vatandaşın konforunu, yaşam standardını bozacak hiçbir fiile müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili Samgaz'a duyurularımızı yaptık. Bu üst yapıları zamanında yapmadıkları taktirde savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Geçmişe dönük tahribatları onarmadıkça da çalışmalarına müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler