YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsun DOB, "Sihirli Flüt" Operasını Ücretsiz Sahneledi

Avusturyalı besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın ünlü "Sihirli Flüt" operası Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Samsunlu sanatseverler için ücretsiz sahnelendi.

Avusturyalı besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın ünlü "Sihirli Flüt" operası Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Samsunlu sanatseverler için ücretsiz sahnelendi. Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelediği operaya sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. İyilik ve kötülüğün savaşının sembolik anlatımlarla işlendiği, insanın çeşitli sınavlardan geçerek doğruluğa ve güzelliğe ulaşmasını anlatan; gece gündüz, kadın erkek, iyi kötü gibi karşıtlıklar üzerinden aşkın ve bilgeliğin zaferine ulaşan masalsı bir opera olan ve iki perde olarak sahnelenen Sihirli Flüt operasında orkestrayı Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin şefi Tolga Taviş yönetti, Recep Ayyılmaz sahneye koydu. Eserde Barış Yanç "Tamino" rolünde , Eda Bingöl Gürkan "Pamina", Hasan Çelik "Papageno", Zerrin Karslı "Gece Kraliçesi", Sabri Doğan Çapanoğlu "Sarastro" rolünde yer alırken Sezen Alanbay, Eda Yıldırım, Esra Büyükeller "Üç Kadın", Gürkan Sezgin "Monostatos" rolünde, Ezgi Özer "Papagena", Cüneyt Erdoğan "Sprecher" rolleriyle sahne aldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler