YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsun Tekkeköy'de 'sığır Çiçeği' Karantinası

İlker AKTAŞ / SAMSUN, Tekkeköy'de 6 büyükbaş hayvanın telef olması üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Samsun Tekkeköy'de 'sığır Çiçeği' Karantinası

İlker AKTAŞ / SAMSUN, Tekkeköy'de 6 büyükbaş hayvanın telef olması üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda 'Sığır Çiçeği' hastalığı tespit edildi. İlçe karantinaya alındı. Tekkeköy Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü İcabi Çağan konuyla ilgili şunları söyledi:
"İlk olarak 2014 yılında sığır çiçeği adı verilen hastalıktan dolayı ilçemizde hayvan ölümleri oldu. Biz 2014 yılının sonbahar döneminde ilçemizde, özellikle bu hastalığın çıkmış olduğu bölgelerde aşılama kampanyası başlattık. Bu yıl içerisinde de ilçemizdeki tüm köyleri bu programa dahil ettik. Yani ilçemizdeki tüm işletmeler sığır çiçeğine karşı aşılanacak. Şu anda ilçemizde 2 bölgede bu hastalıktan dolayı ölümler oldu. Biz de ilçe genelinde kanun gereği karantina tedbirleri uygulamaya başladık."
HAYVANLARIN BEDELLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK
Şuan itibari ile işletmeler arası nakliyatların durdurulduğunu ifade eden Çağan açıklamasını şöyle sürdürdü:
"İl dışına çıkması gereken hayvanlar, karantina nedeniyle çıkartılmıyor. 2014 yılında bu hastalıktan ölen hayvanlar için sahiplerine hayvan bedelinin yarısı ödeniyordu. 2015 yılında bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda tazminat olarak hayvan bedellerinin tamamı ödenmeye başlandı. Şuana kadar ilçemizde 6 hayvan ölümü gerçekleşti. Bu hayvanların sahiplerine hayvan bedellerinin tamamı ödenecek."
28 GÜNDE ÖLÜM OLMAZSA KARANTİNA KALKACAK
İlçe genelinde 4 bin 500 işletmede toplam 18 bine yakın hayvanın karantina altına alındığını ifade eden Tekkeköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İcabi Çağan, "Önümüzdeki hafta itibari ile ilçe genelinde tüm hayvanlara bu hastalıkla ilgili aşı yapılacak. Son hayvan ölümü gerçekleştikten sonraki 28 günlük süre içerisinde bu hastalıktan başka bir hayvan ölümü olmaz ise karantina kaldırılacak" dedi.

Samsun Tekkeköy'de 'sığır Çiçeği' KarantinasıSamsun Tekkeköy'de 'sığır Çiçeği' KarantinasıSamsun Tekkeköy'de 'sığır Çiçeği' Karantinası

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler