YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsun'da 2016'da 2 Bin 411 Hükümlü Kamu Yararına Çalıştı

- SAMSUN'da Denetimli Serbestlik kapsamında 2016 yılında toplam 2 bin 411 hükümlü, 2017 yılında ise şu ana kadar 982 hükümlünün,

Samsun'da 2016'da 2 Bin 411 Hükümlü Kamu Yararına Çalıştı

- SAMSUN'da Denetimli Serbestlik kapsamında 2016 yılında toplam 2 bin 411 hükümlü, 2017 yılında ise şu ana kadar 982 hükümlünün, okul, adliye binaları, cami, park ve bahçeler, muhtarlıklar ve belediyelerde kamu yararına çalışarak cezalarını infaz ettikleri belirtildi.
Suça karışmış kişilerin sosyal yaşamda takibini sağlayan ve suçluların topluma kazandırılmasını amaçlayan denetimli serbestlik uygulamaları kapsamında Samsun'da kamu yararına çalışarak cezalarını infaz eden hükümlü sayısı ile ilgili kamu oyuna bilgi verildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yargı çerçevesi kapsamında 2016 yılında toplam 2 bin 411 hükümlü, 2017 yılında ise 982 hükümlünün okul, adliye binaları, cami, park ve bahçeler, muhtarlıklar ve belediyelerde herhangi bir ücret almadan kamu yararına çalışarak cezalarını infaz ettikleri belirtildi. Denetimli serbestlik uygulamasının, hükümlülerin cezalarını Ceza İnfaz Kurumunda çektirmek yerine topluma verdikleri zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak zararın geri ödenmesini ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir yaptırım olduğu belirtilerek bu bağlamda hükümlülerin sosyalleşmesi, çalışma alışkanlığı, disiplin elde etmesi aynı zamanda da kamu ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığı ifade edildi.
2015 yılında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Samsun İl Müftülüğü arasında hükümlülerin kamu yararına çalıştırılmasına yönelik imzalanan işbirliği protokolü imzalandığı belirtilirken bu protokol gereğince Asarcık, Kavak, Tekkeköy, Canik, Atakum, İlkadım İlçelerinde bulunan camilerin iç ve dış mekanları ile çevre temizlik ve bakım onarım işleri denetimli Serbestlik Müdürlüğü denetim ve gözetimindeki hükümlüler tarafından yerine getirildiği ifade edildi. Görevlendirilen hükümlülerin belli belirsiz aralıklarla müdürlüğe ait denetim ekibi tarafından denetlendiği ifade edildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, "Kamu yararına ücretsiz zorunlu çalışma infazın iki yönünü ortaya çıkarmaktadır. Birincisi infazın toplum içinde yapılması nedeniyle toplum adaletin yerine geldiğini görebilmekte, ikincisi de hükümlüklülerin aileleriyle birlikte toplum içinde kalabilmesi dolayısıyla toplumsal dışlanmanın daha az yaşanmasına olanak sağlamaktadır. Bu vesile ile hükümlüler toplumla iç içe kalabilmektedir. Hükümlünün kamu yararına çalışması aynı zamanda kişinin öz disiplin kazanmasına ve zaman yönetimi tecrübesi elde etmesine imkan sağlamaktadır. yapılan uygulamalar suç tekrarlarını azaltan unsunlar olarak kabul edilmektedir" diyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Yapılan protokolle birlikte camilerin genel temizlik, bakım ve onarım gibi ihtiyaçlarında çalışan hükümlüler aynı zamanda dini konularda eğitilmek ve bilgilendirilmek istedikleri takdirde, camilerimizdeki din görevlilerinden Kuran-ı Kerim öğrenebilmekte, dini vecibelerinin yerine getirilmesi konusunda kendilerine yardımcı olunmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol uyarınca okullarda da bakım, onarım ve temizlik işlemleri denetimli serbestlik müdürlüğü bünyesinde kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülüğü bulunan hükümlüler tarafından yapılmaktadır."

Samsun'da 2016'da 2 Bin 411 Hükümlü Kamu Yararına ÇalıştıSamsun'da 2016'da 2 Bin 411 Hükümlü Kamu Yararına ÇalıştıSamsun'da 2016'da 2 Bin 411 Hükümlü Kamu Yararına Çalıştı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler