YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsun'da "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" Yapılacak

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Ertan Uzun, 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edildiğini belirterek, 27 Nisan'da Samsun'da "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" yapılacağını duyurdu.

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Ertan Uzun, 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edildiğini belirterek, 27 Nisan'da Samsun'da "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" yapılacağını duyurdu. Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yeter­siz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamama­sı ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi sonucu, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirtti. Fiziksel aktivitenin, her yaşta sağlığa yararlı olduğunu vurgulayan Uzun, şunları kaydetti: "Bu nedenle yetişkinlerin haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. Alışveriş merkezlerinde asansör ve yürüyen merdivenlerin kullanılmaması, merdivenlerin tercih edilmesi, otobüslerden erken inilmesi, çocuklarla beraber ebeveynlerin 20 kez zıplamaları, mobil telefon görüşmelerinde yürüyerek konuşmaların yapılması, televizyon kumandasının kullanılmaması, yakın mesafeler için araç kullanılmaması, çocukların dans ve sokak oyunları gibi aktivitelere teşvik edilmesi gün içinde yapılabilecek aktivitelerdir." 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edildiğini anımsatan Uzun, açıklamasında, "Bu nedenle her ayın son pazar günü tüm illerde Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafından yürüyüş planlanmaktadır. Müdürlüğümüz tarafından koordine edilecek olan nisan ayı 'Belediyelerle Yürüyoruz' temalı yürüyüş 27 Nisan 2014 Pazar günü saat 09.00'da Samsun Tütün İskelesi'nden başlayıp Sevgi Kafe'de son bulacaktır. Tüm halkımız davetlidir" ifadesinde bulundu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler