YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seçim Kurulu, İtirazı Reddetti

İlkadım İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı’nda askıda bulunan seçim...

Seçim Kurulu, İtirazı Reddetti

İlkadım İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı’nda askıda bulunan seçim listelerinin eksikliğinin tespiti ve yeniden ilanı talebinde bulunan bir üyenin itirazının reddine karar verdi.

İlkadım İlçe Seçim Kurulu’na verilen dilekçede, askıda ilan edilen seçim listesi ile seçim kurulunca kesinleştirilen listelerin aynı olmadığı, dilekçe ekinde vermiş oldukları seçim kurulunca ilan edilmek üzere kesinleştirilen listelerin 301 seçmenden oluştuğunu, buna karşılık odada askıda bulunan listede 281 seçmenin yer aldığı, seçimlerin açık ve aleni güvenilir olması kuralına aykırı bir durumun söz konusu olduğu iddia edilerek, bu hususun tespit edilmesi istenmişti.

Verilen dilekçe üzerine yerinde inceleme yapan İlkadım İlçe Seçim Kurulu, üyenin talebinin reddine karar verdi. İlkadım İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın verdiği karar şöyle: “Başkanlığımızca 25.04.2013 tarih 2013/130 sayı ile halen askıda bulunan 20. grup meslek komitesi seçim listelerindeki üye sayısının bildirilmesi istenmiştir. Ayrıca, başkanlığımızda görevli iki memur odaya gönderilmiş, askıda bulunan 20. grup üye listelerinin asılı bulunup bulunmadığı, asılı ise sahifelerinin tam olup olmadığının ve son sahifesine bakılarak üye sayısının tespit edilmesi istenmiştir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nca gönderilen cevabı yazıda İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca kesinleştirilen listelerin halen odalarında asılı bulunduğu, 20. meslek grubuna ait üye sayısının 301 olduğunun bildirildiği anlaşılmıştır. İlkadım İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nda görev yapan üç kişi odaya gönderilmiş, 20. meslek grubuna ait olan listelerin asılı olup olmadığı, üye sayısının kaç kişi olduğunun tespiti yaptırılmış, yapılan incelemede 20. meslek grubuna ait listelerin asılı bulunduğu, üye sayısının da 301 olduğu tutulan tutanaktan anlaşılmıştır. Dolayısıyla herhangi bir eksikliğin bulunmadığı bu haliyle tespit edilmiştir. Kaldı ki; seçim listeleri 10-11-12 Nisan 2013 tarihlerinde ilan edilmiş olup, iki gün itiraz süresi 14 Nisan 2013 tarihinde sona ermiştir. Listelerin 15 Nisan 2013 pazartesi günü kesinleştirildiği seçime İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca bulunan kesinleşmiş 20. meslek komitesinde bulunan 301 kişilik liste ile gidileceği açıktır. Dolayısıyla talepte bulunanın itirazı seçim listelerine itiraz olarak değerlendirilmiş olsa bile itiraz süresinin geçmiş olduğu sabittir. Yukarıda açıklanan nedenlerle; isteğin yerinde bulunmadığı ve bu nedenlerle talebin reddine, kararın bir örneğinin isimi halinde ilgiliye tebliğine, bir örneğinin Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na gönderilmesine evrak üzerinde kesin olarak karar verildi.”

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler