YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sulama Kanalına Düşen Karaca Kurtarıldı

- SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde sulama kanalına düşen karaca, kurtarma ekipleri ve vatandaşlar tarafından kanaldan çıkarıldı. Samsun'un Bafra İlçesi Örencik Mahallesi Kozağzı

Sulama Kanalına Düşen Karaca Kurtarıldı

- SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde sulama kanalına düşen karaca, kurtarma ekipleri ve vatandaşlar tarafından kanaldan çıkarıldı.
Samsun'un Bafra İlçesi Örencik Mahallesi Kozağzı mevkiinde vatandaşlar 3 metre derinliği bulunan sulama kanalında bir karacanın mahsur kaldığını fark etti. Mahallesi sakinleri durumu jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 11'inci Bölge Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, vatandaşların da yardımı ile karacayı düştüğü kanaldan çıkardı. Sulama kanalından çıkarılan karaca, yapılan muayenenin ardından yeniden doğaya bırakıldı.
Orman ve Su İşleri 11'inci Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, “Doğal yaşamında ürkek olarak bilinen karaca, korktuğu zaman bilinçsiz hareketlerde bulunması sonucu bu tür kazalar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz ve vatandaşların yardımı ile bulunduğu yerden çıkarılan karaca, yapılan muayene sonucu doğaya kazandırılmasında bir sakınca görülmediğinden yaşam alanına bırakılmıştır” dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler