YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistanlı Gazeteciler Ve Iş Adamlarının Samsun Ziyareti

Büyükşehir Belediyesi ile Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünün davetlisi olarak Samsun'a gelen Suudi Arabistanlı gazeteciler ve iş adamları Ayvacık ilçesini gezdi.

Büyükşehir Belediyesi ile Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünün davetlisi olarak Samsun'a gelen Suudi Arabistanlı gazeteciler ve iş adamları Ayvacık ilçesini gezdi. Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Suudi Arabistanlı konukların ilçeyi ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Belur, "Suudi Arabistanlı yatırımcılar ve o bölgenin basın mensuplarının gerçekleştirmiş oldukları bu program bizim için son derece önemli ve stratejik bulduğumuz bir ziyaret. Bu ve bunun gibi ziyaretlerin devamlı olmasını ve bir ziyaret olarak kalmasını istemiyoruz. Bunun sürdürülebilir olmasını ve daha da yayılmasını istiyoruz" dedi. Türkiye'de turizm ölçeğinin artık dışa açılma dönemleri yaşadığını ifade eden Belur, şöyle devam etti: "Özelikle Avrasya bölgesinin en önemli noktasındayız Samsun bölgesi olarak. Dünya turizminde doğa ve ekolojik turizm, son 20 yılın rağbet gören en önemli turizm dalından bir tanesi. Bölgemiz de bu turizm dalının en önemli kalbini oluşturan potansiyele sahip. Hem hükümetimiz hem de Başbakanımızın programlarının birinci sırasında ülkenin tanınması ve buna yönelik çalışma ve projeler geliyor. Biz de bu bağlamda Samsun kenti ve Ayvacık ilçesi olarak senkronize bir şekilde hükümetimizin bu idealleri paralelinde hizmet ediyoruz." Bölgelerin tanıtımında basın mensuplarının öneminin oldukça fazla olduğunun altını çizen Belur, "Artık Arap coğrafyasının insanları Avrupa'da ve Uzak Doğu'da turizm yapamıyor. Ülkemiz inanılmaz bir cazibe merkezi oldu. Bu cazibe merkezinin odağında Samsun'umuz var. Ayvacık ilçesi de doğa güzellikleri ve sosyo - kültürel yapısı açısından buna çok müsait bir bölge. Biz 5 yıllık belediye idaresi döneminde tamamen ilçenin turizme yönelik kentin altyapı ve üstyapı çalışmalarını yapıyoruz. Yabancı yatırımcımızı bu bölgede konuşlandırmak istiyoruz" ifadelerinde bulundu. İlçeyi gezen konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler