YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tefeci çetesi zanlılarından 12’si adliyeye sevk edildi

Samsun merkez, Çarşamba ve Terme ilçelerinde 460 polisin katılımıyla 74 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda...

Tefeci çetesi zanlılarından 12’si adliyeye sevk edildi

Samsun merkez, Çarşamba ve Terme ilçelerinde 460 polisin katılımıyla 74 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda silahlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 42 zanlıdan 12’si adliyeye sevk edildi.
Çarşamba Adliyesi Başsavcılığı koordinesinde 8 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takip sonucunda geçen Perşembe günü Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve çevre illerden gelen takviye ile 460 polisin katılımıyla tefeci çetesine yönelik bir operasyon düzenlendi.
Samsun merkez, Çarşamba ve Terme ilçelerinde iş ve ev olmak üzere 74 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda ''Silahlı suç örgütü kurmak suretiyle nitelikli yağma, tehdit, yaralama, ihaleye fesat karıştırma, çek senet tahsilâtı yapmak, tefecilik, silahla adam yaralama, ruhsatsız silah kullanma ve bulundurma'' suçlarından 42 kişi Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınmıştı.
Operasyon kapsamında zanlılar birlikte, 25 tabanca, 25 av tüfeği, 2 bin adet değişik çaplarda tabanca fişeği, bin 500 tüfek fişeği, 4 adet çelik yelek, bir adet elektroşok, bir adet sinyal kesici jammer, 1kilogram esrar, iki telsiz, böcek tabir edilen dileme cihazı, dinleme cihazını tespit eden tarayıcı, biber gazı, 8 laptop 10 bilgisayar, ve çok sayıda çek ve senet ele geçirilmişti. Samsun Emniyeti'nde sorgulamaları tamamlanan zanlılardan 12’si bugün sabah Çarşamba Adliyesi’ne sevk edilirken, gözaltında bulunan 30 zanlının ise sorgulamalarının devam ettiği ve yaklaşık 250 kişinin de müşteki konumunda olarak ifade verdiği öğrenildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler