YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trafik Kazası Cinayete Teşebbüsü Ve Dolandırıcılığı Ortaya Çıkardı

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, Samsun'da 3 gün önce meydana gelen olayda iddiaya göre, bir trafik kazası ihbarına giden polis, polisiye filmleri aratmayan

Trafik Kazası Cinayete Teşebbüsü Ve Dolandırıcılığı Ortaya Çıkardı

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, Samsun'da 3 gün önce meydana gelen olayda iddiaya göre, bir trafik kazası ihbarına giden polis, polisiye filmleri aratmayan bir olayı ortaya çıkardı. İlkadım İlçesi Karasamsun Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında Ali Demir, yanında bir kişi daha olduğunu ve kendisini öldürmeye çalıştığını iddia etti. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, Demir'i tedavisinin ardından merkeze götürerek ifadesine başvurdu. İfadesinde, otomobilde yanında bulunan kişinin Hamit B. olduğunu ve bu kişi ile aynı mahalleden arkadaşı olduklarını söyleyerek, "Hamit B., 20 yaşındayken Fransa'ya gitti. 5 yıl önce Türkiye'ye tatile geldiğinde benim adıma sahte kimlik çıkardı. Benim bunlardan haberim yoktu. Ben devletten özürlü maaşı alıyorum. Bir süre sonra maaşım adıma şirket kurulu olduğu için kesildi. Daha sonra kardeşim Şaban Demir ile birlikte Nüfus Müdürlüğü'ne giderek araştırma yaptık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda Hamit B.'nin benim adıma sahte kimlik çıkarıp şirket kurduğu ortaya çıktı. Bir süre sonra şirket üzerinden benim adıma çektiği krediler nedeniyle bana haciz gelmeye başladı. Şikayetçi olduk" dedi.
Hamit B.'nin Fransa'dan İstanbul'a, buradan da kiraladığı 07 ZG 992 plakalı otomobille geçen 19 Nisan'da Samsun'a geldiğini belirten Ali Demir, "Otomobilde konuşurken bana karşı yanlış yaptığını kabul etti. Sonra da otomobili yolun kenarına çekip aşağıya indi. Çalışır vaziyetteki otomobili ben içindeyken uçuruma itekleyerek kaçtı. Sonra da bu kaza meydana geldi" diye konuştu.
İfadeler üzerine harekete geçen polis, dün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'ya gitmek üzere olan Hamit B.'yi gözaltına aldı. Yapılan üst aramasında Hamit B.'nin üzerinden çok sayıda sahte kimlik ve pasaport çıktı. Öldürmeye teşebbüs, dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik suçlamasıyla İstanbul'da gözaltında bulunan Hamit B. ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Yaşadıklarını anlatan Ali Demir, "Son 5 yılda çok zor günler yaşadım. Benim adıma sahte kimlik çıkarıp üzerime şirket kurup kredi çekmiş. Aldığım 800 TL'lik özürlü maaşı kesilince tüm bunlar ortaya çıktı. Samsun'a yanıma gelip beni öldürmek istedi. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.
Ağabeyinin ölümden döndüğünü söyleyen 3 çocuk babası Şaban Demir ise, "Yaptığımız araştırmalarda ağabeyimin adının bulunduğu evraklarda Hamit B.'nin fotoğrafını görünce olay ortaya çıktı. Şikayetçi olduk. Olay günü de şahıs Samsun'a gelip ağabeyimi bir otomobile bindirip öldürmek istedi" diye konuştu.

Trafik Kazası Cinayete Teşebbüsü Ve Dolandırıcılığı Ortaya ÇıkardıTrafik Kazası Cinayete Teşebbüsü Ve Dolandırıcılığı Ortaya ÇıkardıTrafik Kazası Cinayete Teşebbüsü Ve Dolandırıcılığı Ortaya Çıkardı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler