YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye’de 2. El Minibüste Söz Sahibi İlçe

Samsun’un 25 bin nüfuslu Terme ilçesi Türkiye genelinde 2. el minibüs fiyatlarını belirliyor. Terme’de yalnızca...

Türkiye’de 2. El Minibüste Söz Sahibi İlçe

Samsun’un 25 bin nüfuslu Terme ilçesi Türkiye genelinde 2. el minibüs fiyatlarını belirliyor. Terme’de yalnızca minibüs alım-satımı yapan 100 kadar galeri bulunuyor.

Terme’de bulunan minibüs galerileri aracılığı ile her yıl ortalama 5 bin ila 10 bin arasında minibüs el değiştiriyor. İlk minibüs galerisinin 1980’li yıllarda Ahmet Baştuğ ve Osman Altın tarafından açılmasından bu yana geçen yaklaşık 32 yıllık zamanda Terme, Türkiye’nin 2. el minibüs alım satımında kalbi haline geldi.

Türkiye’deki 2. el minibüs fiyatlarını belirleyen Terme’ye Türkiye’nin her yerinden alıcı geliyor. Minibüs galericiliğine yeni başlayan Tanju Ayan, “Alım satımları Türkiye’nin her tarafından yapıyoruz. Onun için Terme’de çeşitli plakalardaki minibüsleri görmek mümkün. Yaz aylarına girerken ve okulların tatil olmasından sonra işlerde yoğunluk oluşuyor. Kışın biraz daha düşük oluyor. Herkesin bütçesine ve zevkine göre minibüs çeşitlerimiz bulunmaktadır. Türkiye’de minibüs pazarı denince akla ilk gelen yer burası oluyor. İkinci el minibüs fiyatlarını Türkiye’nin çoğu yerinden bizleri arayıp bizlerden fiyat alırlar. Bir araç alıp veya satacaklarsa bizden fiyat alıp ona göre pazarlık yaparlar” dedi.

Terme’deki galerilerde bazı minibüs fiyatları şöyle: 2008 model uzun Ford Transit 38 bin, kısası 35 bin TL, 2009 model 41 bin TL, 2010 model 43 bin TL, 2011 model 45 bin TL, 2012 model 48 bin TL.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler