YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜTEV yönetiminden Rektör Bekdemir’e ziyaret

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr....

TÜTEV yönetiminden Rektör Bekdemir’e ziyaret

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir'i makamında ziyaret etti.
Başarı Üniversitesi’nin Cumhuriyet Meydanı’ndaki ofis binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir, 2010 yılında temeli atılan üniversitenin halkın yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyledi.
Prof. Dr. Bekdemir, üniversitenin Başarı Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı ile Tanrıverdi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından ortaklaşa olarak bir vakıf üniversitesi olarak kurulduğunu belirtti.
Temel amaçlarının insanı merkez alan, eğitimli uzman ve bilim adamları yetiştirerek, onları ülkenin hizmetine sunmak olduğunu söyleyen Bekdemir, “Üniversitemiz kısa zamanda, uluslar arası işbirliği ile tercih edilen, güvenilir ve itibarlı bir yüksek öğretim kurumu haline gelecektir.” dedi.
Üniversite bünyesinde, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü gibi fakülte ve bölümlerinin açılacağını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Yunus Bekdemir, çok kaliteli bir akademik kadro ile hizmet vereceklerini kaydetti.
TÜTEV Samsun Şubesi Başkanı Dursun Aksoy ise Samsun'a kazandırılan ikinci üniversitenin her alanda getirilerinin olacağını ve özellikle Ar-Ge konusunda önemli bir açığı kapatacağını dile getirdi.
Aksoy, üniversite bünyesinde yapılacak bilimsel çalışmaların, teknik ve sosyal problemlerin çözümünde önemli bir rol üstleneceğini vurguladı.
TÜTEV olarak Canik Başarı Üniversitesi ile her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını belirten Aksoy, ortak projeler üzerinde araştırma yapılmasının önemine değindi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler