YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

11 Nisan Meydanı Projesi

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, 11 Nisan Meydanı Projesinin "Kent Parkı" olarak düzenlenmesini istedi.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, 11 Nisan Meydanı Projesinin "Kent Parkı" olarak düzenlenmesini istedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl temsilciliği öncülüğünde 11 Nisan alanında toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan grup, söz konusu alanın meydana dönüştürülmesine tepki gösterdi.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan TMMOB İl Temsilcisi Ruken Okyay Çiçek, projede değişikliğe gidilmesine ilişkin imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

Projenin uygulama alanına yaklaşık 500 metre uzaklıkta Topçu Meydanının yer aldığını anımsatan Çiçek, kentte park ve yeşil alanların yetersiz olduğunu, bu nedenle söz konusu alanda park ve sosyal donatı mekanlarına yer verilmesini istediklerini kaydetti.

Çiçek, şunları söyledi:

"Biz TMMOB olarak Şehir Plancılar Odasının da daha önce belirttiği ve tüm meslek odalarımızın da fikir birliğine vardığı gibi eski 11 Nisan Stadı ve çevresinin Şanlıurfa'nın ihtiyacı olan su ögeleri, yapay göletler, yeşil alanlar, spor alanları, rekreasyon alanları ile zenginleştirilmiş 'Kent parkı' olarak şehre kazandırılması kanaatindeyiz."

Grup, açıklamanın ardından alana fidan dikti.

Muhabir: Rauf Maltaş

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler