YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aylan'ın Cenazesi Şanlıurfa'ya Getirildi (4)

CHP VE HDP HEYETİ KOBANİ'DEN DÖNDÜ Bodrum'da yaşamını yitiren Aylan ile kardeşi ve annesinin Kobani'de defnedilmesi törenine katılan CHP ve HDP heyeti,

Aylan'ın Cenazesi Şanlıurfa'ya Getirildi (4)

CHP VE HDP HEYETİ KOBANİ'DEN DÖNDÜ
Bodrum'da yaşamını yitiren Aylan ile kardeşi ve annesinin Kobani'de defnedilmesi törenine katılan CHP ve HDP heyeti, öğleden sonra Suruç'a döndü. Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Suriyeli sığınmacıların ülkenin bir parçası haline geldiğini, hükümetin bu insanların çıkarlarını ve yaşamını gözetmesi gerektiğini söyledi.
Sığınmacıların yaşam hakkını koruyacak etkin tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Türkiye göçmenlik konusunda kendini yeniden eğitmelidir. İnsan kaçakçılığı konusunda önlemleri artırmalıdır" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise herkesin kendi topraklarında eşit, özgür yaşayabileceği bir dünya kurulması için barışın tesis edilmesini istedi.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, tüm insanların barış ve özgürlük hakkına sahip olmasını diledi. HDP Milletvekili Leyla Güven de yaşamını yitiren çocukların Türkiye'den yola çıktıklarını belirterek, "Madem Türkiye çok misafirperver neden bu insanlar kaçmaya çalışıyordu? Türk devletinin IŞİD’e desteği artık su yüzüne çıktığı için, cenazelerimiz üzerinden kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Eğer bugün ikiyüzlülük yerine samimi olmak istiyorlarsa Kobani'nin yeniden inşasına katkı sunsunlar. Orda halkın yaşamını tesis etmesi için gereken desteği sunsunlar" diye konuştu.
HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise çocukların ölümünün insanlık ayıbı olduğunu ve bu ölümlerden kimsenin rant sağlamaması gerektiğini belirterek, "Herkesi samimiyete ve dürüst olmaya davet ediyoruz. Şayet siz Aylan bebeğin bu şekilde ölümüne karşı iseniz bu trajediyi yaratan nedenleri ortadan kaldırın. Tüm ölümlerin sebebi bu savaşçı zihniyettir. DAİŞ denen bela Türkiye'de AKP zihniyeti ile kendini dışa vurmuştur" dedi.

Aylan'ın Cenazesi Şanlıurfa'ya Getirildi (4)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler