YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çelik ve Bahçıvan yeniden aday

Halil İbrahim Çelik ve Ahmet Bahçıvan GTV'de yayınlanan programda tekrar aday olabileceklerini belirtti.

Çelik ve Bahçıvan yeniden aday

Şanlıurfa'da 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan Halil İbrahim Çelik ve Ahmet Bahçıvan GTV'de yayınlanan programda tekrar aday olabileceklerini belirtti. Esat Akgöl ise adaylığı düşünmüyor.

Her Pazartesi Halil Çap ve Uğur Er'in sunduğu "Güneydoğu'dan Haberler" programına katılan siyasiler Şanlıurfa'nın yerel seçim nabzını tuttu. Programın ilk bölümüne katılan Ömer Kapaklı, Uğur Esat Akgöl, MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural, eski Belediye Başkanlarından Halil İbrahim Çelik ve Ahmet Bahçıvan seçim gündemini değerlendirdi.

ÖMER KAPAKLI SİYASİ HAVAYI YORUMLADI

Güneydoğu TV Genel Yayın Yönetmeni ve İl Genel Meclisi üyesi Ömer Neşet Kapaklı ‘’Bence Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasının artıları da eksileri de var. Olayı seçim açısından ele aldığımızda mesela Şanlıurfa büyükşehir statüsüne girmemiş olsaydı çok rahatlıkla Ak parti adayının Şanlıurfa merkezde yüzde 75 hatta 80’lere varan oy oranı ile seçileceğini, belediye meclis anlamında da full götürebileceklerini söyleyebilirdir. Ama şimdi Şanlıurfa bu yeni seçimle birlikte büyükşehir oldu bu yeni seçimle birlikte belediye meclisi şu anki belediye meclisi formatında olmayacak. Yani ağırlıklı Barış ve Demokrasi Partisinin Şanlıurfa Büyükşehir belediye meclis üyeleri artık yeni dönemde meclise girecek. Ayrıca daha önce Ak Parti yani bu son seçimde Fakıbaba’nın mevcut konumunu bir kenara bıraksaydık Ak Parti işte yüzde 60 ile geliyordu. Bu yeni dönemde de böyle olacaktı ama Barış Demokrasi Partisinin ben not aldım Suruç’ta, Ceylanpınar’da Halfeti’de Viranşehir’de çok büyük bir gücü var ve 3 belediye de partinin elinde. Yani Urfa’nın en ücra köy bile yeni kanuna göre önce işte kendi muhtarı sonra ilçesi daha sonra da Şanlıurfa büyükşehir belediyesi için oy kullanacak. Dolayısı ile Sayın Başbakan’ın da sık sık belirttiği gibi doğuda bir Ak Parti olayı var birde BDP olayı var. Her ne kadar doğu Anadolu bir Şırnak bir Diyarbakır gibi değilse de Urfa ama BDP’nin de şu anda MHP’in de CHP’in de Urfa’da çok çok önde olduğunu dolayısı ile her şeye rağmen Ak Parti’nin Büyükşehirle ilgili çok büyük bir yaşayacak olma ihtimali az görünüyor. Ama bazı etkenler olduğunda daha farlı etkenlerde ortaya çıkacaktır onu ileriki haftalarda daha da somutlaştıracağız. Ama şu anki görüntü itibari ile Ak Parti Büyükşehir Belediyesini kazanabilir." dedi.

FARKLI PARTİLER HANDİKAP OLUŞTURUYOR

Bir belediye için en büyük handikap belediye başkanının bir partiden belediye meclis üyelerinin çoğunluğunun farklı bir partiden oluşu o şehir için çok olumsuz olduğunu belirten Kapaklı "Bunu da hem Ak Partili belediye meclis üyeleri hem de belediye Başkanı kendi açılarından olumsuz olarak çok net bir şekilde gördüler. Ak partili meclis üyeleri de çok mutlu olmadı bu süreç içerisinde. Diyelim ki Urfa ile ilgili bazı projeleri de kabul görülmeyerek hiç gündeme bile gelmedi. Ya da tam tersi Fakıbaba’nın projeleri Ak Partili Üyeler tarafından kabul edilmedi." diyerek yerel seçimleri değerlendirdi.

ÇELİK: GÖREV VERİLİRSE SEVE SEVE

Şanlıurfa’da 2 dönem Belediye başkanlığı ve devamında milletvekilliği yapan Halil İbrahim Çelik ise Şanlıurfa’nın şehirleşmeyi tamamlaması gerektiğini vurgulayarak “Biliyorsunuz şehirler insanlara hizmet etmek için doğumundan ölümüne kadar, eğitiminden sağlığına kadar, ulaşımından yiyecek içeceğine kadar hatta temiz suyundan kirli suyuna kadar insanların her şeyi ile ilgilenen bir yer köyden kente gelen insanlarımızın, yani Urfa medeniyetler şehri ve biz 1948 yılında ilk kez lise ile tanıştık 1992 de üniversiteyi kurma imkanını bulmuşuz. Yani ne kadar büyükşehir olduğunda getirisi olacaksa bir o kadarda götürüsü olabilir. Eğer biz insanımızı bilinçli bir şekilde şehirli olmanın imkanlarını onlara sunmazsak, bugün Urfa’ya su geldi bilinçli bir şekilde kullanırsak verimi üçe katlarız. Bilinçli bir şekilde kullanmazsak yer altında ki tuz oranı yükselir, çoraklaştırırız o güzelim Harran ovasını. Onun için büyükşehir geldiği zaman sevineceğiz ama o gün seçilen kardeşlerimiz kimse bütün milletvekilleri ile halkı ile sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek, yani maddi getirisinin yanında manevi götürüsü ile birlikte ikisini dengeleyecek çift kanatlı bir olan eylemin içerisinde olacak’’ diye konuştu.

İbrahim Halil Çelik, Ömer Neşet Kapaklı’nın siz büyükşehir belediye başkanlığına aday olur musunuz? Sorusu üzerine ‘’Bizde görev istenmez görev verilirse bizim anlayışımızda görevden kaçılmaz. Bizim ilkemiz o dur biz hiçbir şeye talip olmadık, o talebi Rabbim eğer var olan daha delikanlı gençlerimiz varsa onlar bu görevi yapmaya daha muktedirler ama bizde görev bize düşerse görevin altına gövdemize koymaktan çekilmeyiz.’’ dedi.

AHMET BAHÇIVAN: GEÇ KALINDI

Büyükşehir için kendi döneminde çok mücadele ettiğini belirten Bahçıvan ‘’Büyükşehirle ilgili olarak biliyorsunuz bizim büyük bir mücadelemiz olmuştu, o dönemlerde gerek Sayın Tansu Çiller Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit döneminde bunlarla hep görüştük ve hep sözler verildi bize ama hiç sözün gereği yerine getirilmedi. Bu umutla bekledik bu umutla yaşadık. İnanıyorum ki bu sefer gündeme geldi ve olacaktır yerel seçimler öncesi Şanlıurfa büyükşehir olacak. Çünkü bugüne kadar yapılmayan taahhüt sanıyorum ki bu hükümet zamanında yerine getirilecektir." diyerek sözlerini sürdürdü.

BAHÇIVAN ADAY OLMA SİNYALİ VERDİ

Ahmet Bahçıvan Ömer Neşet Kapaklı’nın siz büyükşehir belediye başkanlığına aday olur musunuz? Sorusu üzerine ‘’Şimdi şöyle söyleyeyim ben geçen defa Ak Parti anlamında yine söylemiştim, ben Milli Görüşü olan her hükümetin veya her partinin bende üyesiyim, çünkü Milli Görüş kökeninden gelen bu partinin fevkalade başarılı olduğunu görmemek mümkün değildir. Taraflı tarafsız herkes bugün A Parti’nin başarılı bir çalışma yaptığını söylemek durumunda. Bu manada bu hükümeti yönetenler ve bu hükümetin içerisinde bulunanların yüzde doksanı Milli Görüş kökenlidir, bende Milli Görüş kökenli bir Belediye Başkanıydım bu manada Urfa’da büyük hizmet ettiğime inanıyorum. Bunu Urfalı hemşerilerim zaten takdir ediyor eğer ciddi manada bir teklif gelirse ben sanayiciyim mühendisim ve başarılı bir iş adayıyım. Urfa’ya da laiki ile hizmet etmiş bir belediye başkanıyım. Ama doğrudan doğruya bir teklif gelmediği zaman çıkıp ta ben adayım deme gibi bir lüksüm yok. Ama Şanlıurfa adına memleketim adına çünkü benim memleketim orası orada yeniden hizmet etme şansını yakalarsam çok daha büyük hizmetlere imza atacağımı düşünüyorum.” diyerek aday olabileceğinin sinyallerini verdi.

URFA 8 YIL KAYBETTİ, TEMEL PROBLEMLERE İNİLEMEDİ Fakıbaba dönemini başarısız bulan Ahmet Bahçıvan ‘’Ben gelirsem büyük sorunlar için gelirim Şanlıurfa’nın büyük sorunları var büyük sıkıntıları var. Ama bu meseleler yapılırken sadece bir kaldırım yapma yeniden bozma yol yapma yeniden bozma gibi değil temel problemleri ver ben gelirsem yeniden bu temel problemleri yapmak için geleceğim. İnanıyorum ki Urfa büyükşehir olma yolunda nüfus artışı hızla devam ederken artan problemlere kimse eğilemiyor. Mevcut başkanımız da korkuyor ben saygı duyarım ama temel projeleri çözme konusunda 8 yılı kaybettik inşallah seçim öne alınırsa ve gelirsem bu büyük problemleri çözme konusunda şeref duyarım.’’ şeklinde konuştu.

UĞUR ESAT AKGÖL: ADAY DEĞİLİM

Şanlıurfa’nın Belediyesini yönetmeye aday olmayacağını belirten eski Belediye Başkanı Uğur Esat Akgöl “Tabi ki Büyükşehir’in Şanlıurfa’mıza çok büyük artıları olacak nerde büyükşehir olmuşsa ve doğru uygulamalar yapılmak kaydı ile o İl’e çok büyük faydaları olmuştur. O somut tartışılamaz. Zaten Urfa Erzurum’un büyük şehir olduğu 93 yılında büyükşehir olmalıydı. Yalnız Şanlıurfa’mızın bugüne kadar kalması önemli değil bu saatten sonra olması önemlidir. Urfa en fazla büyükşehir olmayı hak eden İl’di. Urfa’nın birikmiş belli başlı birçok sorunu Büyükşehir olduğu andan itibaren çok hızlı bir şekilde çözüleceğine inanıyorum, iyi bir ekip ile iyi bir çalışma ile’’ dedi

Uğur Esat Akgöl, Neşet Kapaklı’nın siz büyükşehir belediye başkanlığına aday olur musunuz? Sorusuna net bir şekilde ‘’Hayır olmam’’ diyerek cevap verdi.

MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ OKTAY VURAL: MHP TABELA PARTİSİ DEĞİL

‘’Seçim döneminin kış aylarına gelmesini önlemek amacıyla en uygun tarihte son bahar dönemi ortaya çıktı. Buna göre de 1 Ağustos ile 27 Ekim arası seçim dönemi alması üzerine bir mutabakata vardık. bunu gerçekleştirme açısından da yerel seçimlerle ilgili bir anayasa değişikliği yapılmasında mutabakata vardık.

Sayın Başbakan’ın Sivas’ın ötesi diye sanki coğrafyamızın farklı bir yönü olarak nitelendirmesini çok yanlış görüyorum bu yaklaşım tarzı başkalarının ekmeğine yağ sürer. Biz Şanlıurfa da miting yapmış milletvekili sahibi olmuş bir partiyiz, dolayısıyla urfa2da önemli bir potansiyelimiz var. Biz zaten oradayız vatandaşımız oy verir vermez ama Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarla Doğu ve Güneydoğu’da dim dik ayaktadır. MHP’nin Urfa’da 2-3 milletvekili çıkarabilecek potansiyeli bulunuyor. Zannederim bu yenilenme süreci içerisinde Urfa’da bu potansiyele ulaşabilecek Adaylarımızla birlikte daha sağlıklı bir aday profili ile Urfalıların teveccühünü kazanacağız’’

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler