YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DAVUTOĞLU: PARALEL ÇETE KILIÇDAROĞLU'NU MİT'E SALDIRTIYOR (2)

SURUÇ'TA KOBANİLİ SIĞINMACILARA HİTAP ETTİ Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısının ardından Suruç İlçesi'ne geçerek , Suriye'nin Kobani kentinden

SURUÇ'TA KOBANİLİ SIĞINMACILARA HİTAP ETTİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısının ardından Suruç İlçesi'ne geçerek , Suriye'nin Kobani kentinden gelen sığınmacıların barındığı AFAD'ın kurduğu kampta incelemelerde bulundu. Davutoğlu ve beraberindeki bakanlar, AFAD yetkililerinden bilgi aldı. Bazı sığınmacıların kaldığı çadırları ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, daha sonra otobüs üzerinden sığınmacılara hitap etti. Kürtçe 'Hoş geldiniz' diyerek hitap ettiği sığınmacılara daha sonra Türkçe konuşan Başbakan Davutoğlu, Kobani'nin ve Kobanililer'in kendilerine tarihin emaneti olduğunu söyledi.
192 bin Kobanili vatandaşın Türkiye'ye geldiğini ifade eden Davutoğlu şöyle konuştu:
"Bizim evimiz, kapımız, sınırımız, gönlümüz sonuna kadar açıktır. Son 3 yıl içinde Türkiye'ye Suriye'den Kürt, Türkmen, Arap her kesimden 1 milyon 650 bin kişi geldi. Biz onları muhabbetle karşıladık. Kobani'den de 19 Ekim'de 3 günde 134 bin kardeşimiz geldi, hoş geldi sefa geldi. Şu anda 192 bin Kobanili kardeşimiz Türkiye'de. Kim ne derse desin bilin ki Türkiye sizin evinizdir, yuvanızdır. Bütün vatandaşlarımız sizin öz kardeşlerinizdir. Biraz önce bir çadırda 3 nur yüzlü güzel bebek gördüm isimleri AFAD. 3 kız çocuğu burada doğmuştu anneleri AFAD'a olan minnet nedeniyle çocuklarına Afad ismini vermişlerdi. Bu şunu gösteriyor Suruç ile Kobani, Türkiye ile Suriye, Halep ile Şanlıurfa kardeştir ve kardeş kalacaktır. Biz burada sizleri gönülden ağırlarken, şunu da bir kez daha teyit ediyoruz. İnşallah bir gün Kobani bütün bu tehditlerden, saldırılardan kurtulacak ve hür şekilde evinize döneceksiniz. O zamana kadar da bizim misafirimizsiniz."
"Gönlümüzde, ülkemizde, şehrimizde başımızın üzerinde yeriniz var" diyen Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Düşünün biz 3 günde 134 bin Kobanili Kürt kardeşlerimizi ağırladık, 3 yılda bütün Avrupa'nın aldığı toplam mülteciden fazla. Çünkü biz kardeşiz, çünkü biz ebediyete kadar kardeş olarak kalacağız. Bizim gönlümüzde her bir Suriyelinin, her bir Kürt, Arap, Türkmen'in ayrı yeri vardır. Suriye tekrar barışa kavuştuğunda her biriniz Türkiye'nin orada birer temsilcisi olacaksınız. Bu vesileyle Kobanili kardeşlerimizi bağrına basan Suruçlu ve Şanlıurfalı bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu zor günler geçer ama bugünlerde gösterilen kardeşlikler unutulmaz. Allah Kobani'yi ve Kobanili kardeşlerimizi korusun. Allah inşallah en kısa zamanda evlerinize dönmeyi nasip etsin. Bütün komşu şehirler, köyler, kasabalar gibi Kobani de bize tarihin emanetidir ve sahip çıkmaya da kararlıyız."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler