YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HÜLYA AVŞAR VE İŞ KADINLARI, SURUÇ'TA KOBANİLİ KADINLARLA GÖRÜŞTÜ

Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ SURUÇ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kobanili sığınmacılar için başlatılan yardım kampanyasına Türkiye İş Kadınları Derneği de

HÜLYA AVŞAR VE İŞ KADINLARI, SURUÇ'TA KOBANİLİ KADINLARLA GÖRÜŞTÜ

Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ SURUÇ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kobanili sığınmacılar için başlatılan yardım kampanyasına Türkiye İş Kadınları Derneği de geçtiğimiz günlerde bin elektrikli ısıtıcı ile destek verdi. TİKAD yönetim kurulu üyeleri Kezban Hatemi, Zehra Neşelavak, Nilüfer Bulut, Demet Sabancı, Esra Öztürk ile şarkıcı ve oyuncu Hülya Avşar, öğle saatlerinde uçakla Şanlıurfa’ya geldi.
Jandarmalar eşliğinde Suruç'a geçen ve kaymakam Abdullah Çiftçi tarafından karşılanan heyet, AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte Aligör Mahallesi’ndeki Merkez Yatılı İlköğretim Okulu'nda barınan Suriyelileri ziyaret etti. Hülya Avşar, ziyaret ettiği Suriyeli kadınlarla Kürtçe "Ben Kürt kızıyım" diyerek bir süre sohbet etti.
ÇOCUKLARI TERLİKLE DÖVDÜ
Heyet tarafından getirilen oyuncaklar ise AFAD’ın koordinasyon TIR'ında çocuklara dağıtıldı. Oyuncaklardan almak isteyen çocuklar, TIR'ın önünde izdiham oluşturdu. Bu sırada bir yetişkin Suriyeli izdihama yol açan çocuklara terlikle vurduğu dikkat çekti.
TARTIŞMAYI 'SİYASET TINNE Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun bulunduğu grupla birlikte DBP'li belediyeler tarafından Suruç girişine kurulan Kobani çadır kentine geçti. AK Parti ile DBP arasında çalışmaların kıyaslanması üzerine yaşanan kısa süreli tartışmanın arasına giren Hülya Avşar, "Burada insani yardım için bulunuyoruz. Bu yüzden burada siyaset yapmayın. Siyaset tınne Hülya Avşar, sanatçıların Kobani'yi görmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Burası bir sanatçının görmesi gereken bir ortamdır. Burası yapamadığımız bir şeyi burada yapmak için burada bulunuyoruz. Buraya reklam yapmaya geldim görsünler, duysunlar, buraya gelsinler diye geldim."
Heyet daha sonra, Kobani’de yaşanan çatışmaları yakından görmek üzere Mürşıtpınar Mahallesi'ne geçti. Ancak güvenlik gerekçesiyle askerler tarafından durdurulan heyet, geri döndü. Heyet, Ağveran Mahallesi'nde bir süre kadınlara ve çocuklara hediye dağıttıktan sonra Şanlıurfa’ya hareket etti.

HÜLYA AVŞAR VE İŞ KADINLARI, SURUÇ'TA KOBANİLİ KADINLARLA GÖRÜŞTÜHÜLYA AVŞAR VE İŞ KADINLARI, SURUÇ'TA KOBANİLİ KADINLARLA GÖRÜŞTÜHÜLYA AVŞAR VE İŞ KADINLARI, SURUÇ'TA KOBANİLİ KADINLARLA GÖRÜŞTÜ

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler