YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İŞKUR'un Kursları Sonrası Iş Başı Yaptılar

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da İŞKUR tarafından kadın istihdamının desteklenmesi kapsamında açıla mesleki kurslarında eğitim gören kadınlar iş sahibi oldu.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da İŞKUR tarafından kadın istihdamının desteklenmesi kapsamında açıla mesleki kurslarında eğitim gören kadınlar iş sahibi oldu.

İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, kadınların aktif olarak iş hayatına atılmasını sağlamak amacıyla Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürütülen, İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü'nün faydalanıcısı olduğu ve kadın istihdamının desteklenmesi kapsamında oluşturulan kurslar tamamlandı.

Proje kapsamında 9 ayrı branşta açılan kurslarda kadınlar 12 günde 36 saat eğitim gördü.

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü bünyesinde görevli İş ve Meslek Danışmanları (İMD) servisi çalışma grubu çalışanları ile eğitim uzmanı Micheal Chambers tarafından verilen eğitimde işveren görüşmesi, mülakat teknikleri, CV (öz geçmiş) hazırlama, telefon görüşmesi gibi konularda kadınlara yeterlilik kazandırıldı.

Kadınların, İMD servisi çalışanları tarafından verilen eğitimin sonunda yüzde 90 başarı sağlandığı görülürken, kursları tamamlayan kadınlara katılım belgeleri verildi.

Eğitimi başarıyla bitiren dokuz bayandan 7'si işe yerleştirilirken diğer iki bayan ise istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına yönlendirildi.

İstihdama yönelik faaliyetlere ara verilmeden devam edileceği bildirildi.

Muhabir: Eşber Ayaydın

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler