YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğretmenevi Çalışanları Grev İlanı Astı

Viranşehir Öğretmenevi çalışanları, sendikal haklarının verilmediğini iddia ederek, öğretmenevinin ön kapısına grev ilanı astı.Öğretmenevi çalışanları,...

Öğretmenevi Çalışanları Grev İlanı Astı

Viranşehir Öğretmenevi çalışanları, sendikal haklarının verilmediğini iddia ederek, öğretmenevinin ön kapısına grev ilanı astı.

Öğretmenevi çalışanları, yaklaşık 3 ay önce işten çıkarılan 2 işçinin hakkı ve kendi sendikal haklarının verilmesi için grev ilanı astı. Öğretmenevinde Hak-İş’e bağlı sendika olan Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri İşçi Sendikası (OLEYİŞ) Gaziantep Bölge Sorumlusu Hüseyin Boztaş tarafından yapılan basın açıklamasında, “Başta Viranşehir Milli Eğitim Müdürü olmak üzere öğretmenevi sorumlusu bizi greve mecbur etmiştir. Biz grev hakkımızı kullanmamak adına elimizden gelen her şeyi yaptık. Ama İlçe Milli Eğitim Müdürü bir türlü anlaşmaya yanaşmamıştır. Biz de son çare olarak öğretmenevi ön kapısına grev ilanı asmak zorunda kaldık” dedi.

Öğretmenevinde daha önce 6 işçi çalıştırılırken, bunlardan 2 kişinin işletme zarar ediyor gerekçesiyle işten çıkarıldığı, işten çıkarılan bu işçilerin de haklarını mahkemede aradığı belirtilirken, mevcut işçiler ise, bağlı bulundukları sendika yetkilisi ile sendikal haklarını aramış ama anlaşma sağlayamamışlardı. Yapılan son görüşmelerde netice vermeyince işçiler grev ilanı astı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler