YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa'da Husumetli Aileler Barıştı

Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, Merkez Haliliye İlçesi'ne bağlı Örencik Mahallesi’nde ikamet eden Demir ve Kaçar aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle 8

Şanlıurfa'da Husumetli Aileler Barıştı

Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, Merkez Haliliye İlçesi'ne bağlı Örencik Mahallesi’nde ikamet eden Demir ve Kaçar aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle 8 ay önce çıkan kavgada 45 yaşındaki Nedim Demir silahla vurularak yaşamını yitirmişti. Demir ve Kaçar aileleri arasında başlayan husumetin sonlandırılması için işadamı Hacim İzol ile HDP’li yöneticiler araya girdi. İkna edilerek barışmayı kabul eden aileler, bir restoranda düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi. HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan ile Leyla Güven ve HDP’li yöneticilerin de katıldığı barış yemeğinde her iki ailenin ileri gelenleri birbirleriyle el sıkışarak okunan duayla aralarındaki husumete son verdi.
Her iki ailenin barışmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve birlik beraberlik içerisinde güçlü bir ittifaka ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin halklar açısından daha doğru, daha yerinde ve kalıcı bir barışa vesile olması için hepimizin el birliği yapması gerekir. Her zaman ki ittifaktan daha güçlü bir ittifaka ihtiyacımız vardır. Ortadoğu’daki gelişmeleri hep beraber izliyoruz. Türkiye’de 80’leri yaşadık. 90’ları yaşadık ve 2000’leri yaşıyoruz. Ama sürekli aynı katliamlar, aynı zihniyetler, Kürt halkı karşısında çeşitli biçimlerde açığa çıkıyor. En son örneği bildiğimiz gibi Suruç’ta DAİŞ çetelerinin gerçekleştirdiği katliamdır. Türkiye halklarından toplanıp gelen gençlere karşı giriştirdikleri katliamlardır. Biz böylesi zor bir süreçten geçerken halk olarak daha fazla iç birliğimizi sağlamamız gerekiyor. Artık gerçekten ölümler değil öldürmek değil daha çok yaşatmak için ne yapabiliriz bunları tartışmamız gerekiyor. Biz elimizden geleni yapacağız. Biz seçim öncesi 'Seni başkan’ yaptırmayacağız diye söz verdik sloganımız buydu şimdi de 'Size savaş' yaptırmayacağız diyoruz. İnşallah bu barışla birlikte Türkiye’nin iç barışını da hep birlikte yakalarız diye düşünüyorum."

Şanlıurfa'da Husumetli Aileler BarıştıŞanlıurfa'da Husumetli Aileler BarıştıŞanlıurfa'da Husumetli Aileler Barıştı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler