YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli Keskin Nişancı Hemşire

Suriyeli Keskin Nişancı Hemşire

Suriyeli Keskin Nişancı Hemşire

Suriye’de 20 yıldır hemşirelik yapan Nehle Nesif muhaliflerin safına katılarak keskin nişancı oldu, gündüz çatışıyor akşam tedavi ediyor. Şanlıurfa’ya gelen o hemşire muhabirlerimize konuştu.

Suriye’nin Der Alzor kentinde 20 yıldır hemşirelik yapan 35 yaşında ki Nehle Nesif Suriye’de yaşanan iç savaşın ardından özgürlük mücadelesi için muhaliflerin safına geçti. Gündüzleri çatışmalara giren hemşire akşam ise devlet hastanesinde yaralı muhalifleri tedavi ediyor. Şanlıurfa’ya gelen Nehle Nesif muhabirlerimize açıklamalarda bulunarak Suriye’de yaşanan olayları anlattı.

İĞNE TUTARKEN KESKİN NİŞANCI OLDU

Suriye’de yaşanan iç karışıklıklarda her geçen gün büyük insanlık dramları yaşanıyor. Sivil halkın savaş uçakları tarafından bombalandığı ve neredeyse her gün onlarca insanın yaşamanı yitirdiği Suriye’de vatandaşların neredeyse tamamı Beşar Esed rejiminin son bulmasını istiyor.Suriye’de yaşanan insanlık dramına seyirci kalmayan 35 yaşında ki Nehle Nesif adlı hemşire ise muhaliflerin safına geçerek halkı için mücadele veriyor. 20 yıldır Der alzor kentinde hemşirelik yapan Suriyeli kadın muhaliflerin yanına geçtikten sonra yaralı muhalifleri tedavi etmeye başladı.

20 yıllık hemşirelik hayatı boyunca hastalarına iğne, serum ve ilk yarım uygulamaktan başka bir işi olamayan Nehle Nesif, bir süre muhalifler tarafından eğitildikten sonra keskin nişancı olarak görevlendirildi. Gündüz çatışmalara katılan hemşire akşamları ise yine hastaneye giderek yaralı muhaliflerin tedavisi ile ilgileniyor.

‘’BEN ONLARIN ABLASIYIM’’

Muhabirlerimize açıklama yapan Nehle Nesif Suriye’de Özgür ordu ile birlikte çatışmalara katılıyorum çünkü yaralıları tedavi etmek zorunda kalıyorum dedi. Kendisini abla olarak gören Nehle Nesif ‘’Aynı zamanda keskin nişancıyım ve kaleşnikof kullanıyorum. Yaralıları tedavi ediyorum. Benden başka özgür Suriye ordusunda Der Alzor çatışan kadın yok. Ama başka görevlerde çatışan kadınlar var. Ama benim gibi hem cephede hem hastanede çalışan yok’’ Şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler