YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihi Harran Kalesi ve surları onarılıyor

Tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde birçok tarihi mekan onarılıyor. Kültür ve...

Tarihi Harran Kalesi ve surları onarılıyor

Tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde birçok tarihi mekan onarılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, 2012 yatırım programına aldığı alanlarda incelemede bulunan Vali Celalettin Güvenç, bölgedeki yolların onarımı için özel idare genel sekreterine talimat verdi. Güvenç, yapılacak çalışmalar sonucu gelecek tursitlere karşı mahcubiyet yaşanmayacağını söyledi.
Harran Kalesi, surları ve Ulucami minaresinin restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi. Bakanlık yetkilileri restorasyonu başlayacak alanları inceledi. İncelemeye eşlik eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, onarılması gereken birçok tarihi yapı olduğunu hatırlatarak, bakanlık yetkililerinin restorasyon gereken diğer tarihi alanlara da göz atmasını istedi.
Harran Kaymakamı Serkan Keçeli ve Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un da hazır bulunduğu inceleme gezisinde Vali Celalettin Güvenç’e, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından projelendirilen ve önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Harran Kalesi ve Surları ile yıkılmak üzere olan Harran Ulucami minaresiyle ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız bilgi verdi. Harran ve çevresinde yapılacak olan yol, altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarıyla ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Vali Güvenç’i bilgilendirdi.

İLÇE, YABANCI DİL TABELALARI İLE DONATILACAK
Harran Kalesi, surları, Ulucami ve ilk üniversite alanında incelemelerde bulunan Vali Güvenç, konik yapılı yöresel evleri gezdi. Yabancı dillerde tanıtım için tabelalar yapılması talimatını da veren Vali Güvenç, tarihi bölgenin yol ağının İl Özel İdaresi tarafından restorasyon çalışmalarının da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacağını kaydetti.
Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’dan, ilçenin altyapı sorunlarını dinleyen Vali Güvenç, “Yapılacak çalışmalarla birlikte Harran’a elimizin değdiği anlaşılacak. İnşallah gelen misafirlerimize mahcup olmayacağız.” dedi.
Bu arada, Vali Güvenç, Harran’daki tarihi yapılar dışında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, 2012 yatırım programına alınmasını istediği Bozova ilçesine bağlı Çarmelik Kervansarayı ve Birecik Kalesi ile Halfeti’de sular altında bulunan Ulucami’nin de Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen heyet tarafından incelenmesini istedi. Bunun üzerine heyet, bugün Vali Güvenç’in belirttiği Çarmelik Kervansarayı, Birecik Kalesi ve Halfeti Ulucamii’nde de incelemelerde bulundu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler