YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Viranşehirli çiftçiler bu yıldan umutlu

Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, yıl yağışların uzun sürmesi ve verilen hububat fiyatlarının çiftçilerin...

Viranşehirli çiftçiler bu yıldan umutlu

Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, yıl yağışların uzun sürmesi ve verilen hububat fiyatlarının çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek sadece pamuk için çiftçilere 44 milyon lira destek dağıtıldığını söyledi.
Verilen tarımsal desteğin ve elde edilen verimin çiftçileri rahatlattığına dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, son 20-25 yılın en iyi ortamı olduğunu, bölgede 480 bin dönümde buğday, 30 bin dönümde arpa, 110 bin dönümde ise mercimek ekildiğini belirtti. Ekimi yapılan bu alanlarda buğdaydan 250 milyon, arpadan 15 milyon, mercimekten ise 22 milyon ton hâsılatın elde edildiğini ifade eden Başkan Ekinciler, bu ürünlerin satışları ile bölge çiftçisinin ekonomik durumunun iyileştiğini dile getirdi. Başkan Ekinci, “Tüm bu güzelliklerin yanında çiftçilerimizin sıkıntıları da çoktur. En büyük problem enerji problemidir. Enerjiye bir an önce köklü bir çözüm bulunmalıdır. Her gün defalarca elektrikler kesintiye uğramaktadır. Gelen enerji zayıf kalmaktadır. 25-30 yıl öncesinin aydınlatma amacıyla çekilen enerji hatları artık sanayi için tüketim ihtiyacına cevap vermekten çok uzaktır. Sadece pamuk için bölgede 260 bin dönüm sulu tarım yapılmaktadır. İlçemizin ekonomisi tarıma dayalıdır. Tarımın tüm ihtiyaçlarına cevap verilmez ise istikrarsızlık ortaya çıkacaktır. Birçok çiftçimizin dalgıç motorları elektrik kesintilerinden dolayı yanmakta ve ekonomiye büyük zarar vermektedir. Mısır ve pamukta geciken her sulama milli ekonomiye büyük darbeler indirmektedir.”
Seçim döneminde Viranşehir bölgesindeki elektrik sorunlarının çözüleceğine dair hükümetin vaatlerinin olduğuna dikkat çeken Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci umutlu olduğun söyledi ancak şimdiye kadar bir icraatın olmadığını çözümün ilçede TEDAŞ Müdürlüğünün kurulmasında yattığını kaydetti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler