YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Şimşek'ten Ak Parti'nin Siirt Kongresi'nde Kürtçe Selama Konuşması

Turan KOYUNCU/SİİRT, Siirt'te Ak Parti İl Kongresi'ne katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iktidarları döneminde ekmeğimizin büyüdüğünü, özgürlüklerin arıttığını belirterek, bugün

Bakan Şimşek'ten Ak Parti'nin Siirt Kongresi'nde Kürtçe Selama Konuşması

Turan KOYUNCU/SİİRT, Siirt'te Ak Parti İl Kongresi'ne katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iktidarları döneminde ekmeğimizin büyüdüğünü, özgürlüklerin arıttığını belirterek, bugün klavyelerin bile özgürleştiğini söyledi. Bugün Kürtçe ve Arapça'dan bile selamlaşılabildiğini belirten Şimşek, şöyle dedi:
"Siyaset dili olarak kullanabiliyoruz ama 12-20 yıl önce böyle değildi. 15-20 yıl önce bir bakanın gelip burada size Kürtçe hitap edebileceğini düşünebiliyor musunuz? Bugün bunlar olduysa bunun istismarını yapan HDP sayesinde değil kardeşlik hukukuna, birliğimize, beraberliğimize inanan temel hak ve özgürlüklerimizi, demokrasimizin standartlarını iyileştiren Ak Parti yani sizin partiniz sayesinde olmuştur. Aynı şekilde kalkınmada da hizmette de hiç kimse Ak Parti ile yarışamaz. Siirt'te de, Batman'da da bölgede de ülkenin tamamında da son 12 yılda yapılan bir çok alandaki yatırım ve hizmet bizden önceki 79 yılda yapılandan kat kat daha fazladır."
Bakan Şimşek, birkaç rakam hatırlatmak istediğini belirterek, kendilerinden AK Parti'den önce 2002 yılında Türkiye ekonomisinin büyüklüğü 230 milyar dolar olduğunu, hükümetleri döneminde 12 yılda bunun 822 milyar dolara çıktığını söyledi. Bakan Şimşek, şöyle konuştu:
"Düşünebiliyor musunuz? Türkiye ekonomisi Ak Parti'den önce 230 2013 yılında 822 milyar dolar 3.6 kat artmış. Şimdi diyebilirsiniz ki daha önce de arttı. Öyle değil 1990 yılında Türkiye'nin milli geliri 200 milyar dolardı, 2000'li yılların başında 187 milyar dolara kadar düşmüş Ak Parti hükümetiyle birlikte 200 milyar dolardan aldığımız Türkiye'yi 822 milyar dolara çıkardık."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, insanı merkeze aldıklarını belirterek, 12 yılda yapılan işin özetinin bu olduğunu söyledi. Çözüm sürecininTürkiye'nin halkıyla barışma süreci olduğunu söyleyen Aktay, şöyle devam etti:
"Bunu yaparken de özellikle Kürt kardeşlerime gidip örgüt demeye çalışıyor ki benim sayemde sen Kürtsün diyebiliyorsun, böylece Kürt kardeşlerimi kendilerine borçlu çıkarmaya çalışıyor. Diyor ki bana borçlusun diyor sen benim sayemde Kürt'üm diyebiliyorsun diyor. Hayır senin sayende değil biz Ak Parti sayesinde Kürt'üz diyebiliyoruz. Öyle değil mi Kurtalan? Öyle değil mi Eruh?" dedi. Kürt'in partisi HDP falan değil. Kürt'ün de partisi Türk'ün de partisi Arap'ın da partisi Türkiye'de yaşayan ve ben burada Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum diyen herkesin partisi Ak Parti'dir. Bu çok önemli bir şey bunu özellikle Kürt kardeşlerime söylemek istiyorum."

Bakan Şimşek'ten Ak Parti'nin Siirt Kongresi'nde Kürtçe Selama KonuşmasıBakan Şimşek'ten Ak Parti'nin Siirt Kongresi'nde Kürtçe Selama KonuşmasıBakan Şimşek'ten Ak Parti'nin Siirt Kongresi'nde Kürtçe Selama Konuşması

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler