YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Camide Imam, Belediyede Gönüllü Kepçe Operatörü

Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, (DHA)- SİİRT'in Eruh İlçesi'nde özel bir şirkette kepçe operatörü olarak çalışan 43 yaşındaki Münir Tekin, aynı

Camide Imam, Belediyede Gönüllü Kepçe Operatörü

Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, (DHA)- SİİRT'in Eruh İlçesi'nde özel bir şirkette kepçe operatörü olarak çalışan 43 yaşındaki Münir Tekin, aynı zamanda imamlık yapıyor.
EruhTa Çarşı Cami imamının bir soruşturma nedeniyle 5 ay önce görevinden alınmasından sonra açılan sınavına girdi. Sınavda başarılı olan Tekin, İl Müftülüğü tarafından Çarşı Cami imamı olarak atandı. Kayyum atanan Eruh Belediyesi'ne Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen kepçeyi kullanan olmayınca gönüllü olarak kepçe operatörlüğünü de yapmaya başladı. Camide imamlık, Eruh Belediyesi'nde gönüllü kepçe operatörlüğü yapan Münir Tekin, "Benim için öncelik ibadettir. Bunu yerine getirdikten sonra belediye çalışmalarına yardımcı oluyorum. Namaz saatlerinde camiye gelerek ezan okuyor, cemaatle birlikte namaz kılıyorum. Diğer vakitlerde gerektiğinde kepçede çalışıyorum" dedi.
Eruh İlçesi'nde yol yapım ihalesi alan özel bir şirkette kepçe operatörü olarak çalışan Münir Tekin, 5 ay önce Çarşı Camii imamının, bir soruşturması kapsamında görevinden alınması üzerine açılan sınava girdi. Sınavda başarılı sonuçlar elde eden Tekin, Siirt Müftülüğü tarafından Çarşı Camii imamlığı görevine atandı. Camii'de göreve başlayan Tekin, kısa sürede halkın takdirini topladı. Bu süreçte İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan DBP'li Belediye başkanı yerine kayyum atanan Eruh Belediyesi'ne Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce bir kepçe hibe edildi.
İMAMLIKTAN ARTAN ZAMANLARDA KEPÇE KULLANIYOR
Hibe edilen iş makinasının Ankara'dan getirilerek belediyeye teslim edilmesi ardından, Eruh'ta bu makinayı kullanabilecek operatör arayışı başladı. Araştırmada köyleriyle birlikte 19 bin 674 kişilik nüfusu olan Eruh'ta, sadece imam Münir Tekin'in iş makinasını kullanabileceği tespit edildi. Belediyeye davet edilen Tekin'e iş makinasının operatörlüğünü yapması teklif edildi. Eski mesleği olan iş makinası operatörlüğü görevini kabul eden Tekin, bu iş karşılığında herhangi bir ücret istemediğini söyledi. Kepçe operatörlüğü görevini kabul ettikten sonra yoğun bir iş temposuna başlayan Tekin, sabah erken saatlerde kalkarak Çarşı Camii'ne gidip ezan okuyarak cemaate namaz kıldırırken, daha sonra belediyeye giderek, gönüllü kepçe operatörlüğü yapıyor. Namaz vakitlerinde kepçe operatörlüğüne ara veren Tekin, Camii'deki işini bitirdikten sonra yeniden görev yerine dönüyor.
"ÖNCELİKLİ HEDEFİM İBADET"
Müezzinlik ve imamlık görevlerinden önce ağır iş makinası operatörlüğü yaptığını belirten Tekin, şöyle devam etti:
"Çarşı Camii'ne atandıktan sonra operatörlüğe ara verdim. Eruh Belediyesi'ne yeni gelen kepçeyi kullanacak kimse olmadığından bana teklifte bulundular. Kabul ettim. Camide ezan okuyup, namaz kıldırdıktan sonra kepçe operatörlüğünü gönüllü yapıyorum. Belediyeden herhangi bir ücret almıyorum. Beni kepçe kullanırken gören beni hayranlıkla izliyorlar. Eruh Belediyesi'nin yaptığı birçok çalışmada benim izim var. Belediye ihtiyaç duyduğu zamanlarda beni arayarak gelmemi istiyor. Ben de iş makinası ile çalışmalar yapıyorum. Yol çalışmasının yanı sıra hafriyat, kaldırım, okul çevre düzenlemesi, park çevre düzenlemesi gibi birçok işte çalışıyorum. Eruh halkı gösterdiğim gayretten memnun, ben de çok memnunum. Benim için öncelik ibadettir. Bunu yerine getirdikten sonra Belediye çalışmalarına yardımcı oluyorum. Namaz saatlerinde ezan okuyorum, cemaatle birlikte namaz kılıyor ve ibadetimizi yapıyoruz. Ramazan ayında ilim almak isteyen gençlere ve çocuklarımıza din ile alakalı dersler veriyorum. Benim öncelikli hedefim ibadet, daha sonra hizmettir."
Sabah kendilerine cemaate namaz kıldıran imamın, boş zamanlarında kepçe operatörlüğü yaptığını gören Eruhlular da yapılan çalışmalardan memnun olduklarını söyledi.

Camide Imam, Belediyede Gönüllü Kepçe OperatörüCamide Imam, Belediyede Gönüllü Kepçe OperatörüCamide Imam, Belediyede Gönüllü Kepçe Operatörü

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler