YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eruh'ta 1 terörist öldürüldü

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında iki farklı bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir korucu yaralandı.

Eruh'ta 1 terörist öldürüldü

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında iki farklı bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çatışmalarda bir geçici köy korucusu yaralanırken, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Siirt Valisi Musa Çolak yaptığı yazılı açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyonda Eruh ilçesi kırsalında 04 Kasım 2011 tarihinde saat 18.40 sularında bir grup PKK bölücü terör örgütü mensubu ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıktığı ve bu çatışmada bir geçici köy korucusunun yaralandığını, 1 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini belirtti. Vali Çolak yaralanan korucunun helikopterle Siirt Askeri Hastanesine getirdiğini ve tedavi altına alındığını vurguladı.

Vali Çolak açıklamasında Eruh'ta başka bir yerde de çatışma çıktığını belirterek şunları söyledi: "Öte yandan Eruh İlçe Jandarma Komutanlığının yaptığı istihabari çalışmaları sonucu yine Eruh ilçemiz kırsalında Jandarma Özel Harekat Timleri ve geçici köy korucuları ile birlikte yürütülen operasyonlar kapsamında saat 19.30 sularında bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile kısa süreli bir çatışma yaşanmış, bu çatışmada herhangi bir zayiat yaşanmamıştır." dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler