YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'paralel Yapı' Operasyonunda Gözaltına Alınan 11 Polis Adliyede

- SİİRT merkezli 6 ilde yürütülen 'paralel yapı' operasyonunda gözaltına alınan 11 polis, emniyetteki soruşturmalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

- SİİRT merkezli 6 ilde yürütülen 'paralel yapı' operasyonunda gözaltına alınan 11 polis, emniyetteki soruşturmalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, başlattığı ve Siirt başta olmak üzere İzmir, Mersin, Balıkesir, Elazığ ve Sakarya Emniyet Müdürlükleri'ni kapsayan 'Paralel yapı' operasyonunda, gözaltına alınan 11 polis, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün Siirt Adliyesi'ne sevk edildi. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, kurulan örgüte üye olma, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından yürütülen 2014/4777 soruşturma sayılı dosyası kapsamında, Siirt, Sakarya, Balıkesir. Elazığ, Mersin ve İzmir'de 12 polis memuru hakkında yakalamak kararı çıkarılmıştı. Dün düzenlenen operasyonda 11 polis gözaltına alınırken, İzmir'de gözaltına alının 1 polisin de kente getirilmek üzere yola çıkarıldığı belirtildi. Şüpheli polis memurlarının savcılığa getirildiği sırada eş, çocuk ve yakınları, pankart ile döviz açarak gözaltıları protesto etti. Polisler adliyeye alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatı ile gazeteciler ve polislerin yakınları, adliye bahçesinden çıkarıldı. 11 polisin savcılıktaki işlemleri devam ediyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler