YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siirt'te 320 Askerin Yargılandığı Darbe Davası Gergin Başladı (2)

21 SANIĞIN SAVUNMASI ALINDI Siirt Valiliği'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal edilmesi girişimine ilişkin haklarında dava açılan 110'u tutuklu 320

21 SANIĞIN SAVUNMASI ALINDI
Siirt Valiliği'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal edilmesi girişimine ilişkin haklarında dava açılan 110'u tutuklu 320 askerin yargılamasına Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın bugün görülen ilk celsesine 110 tutuklu sanık ve 1 tutuksuz sanık katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri altında duruşmaya getirilen askerler, sanıklar için ayrılan özel bölmeye alındı. Duruşmada ilk olarak sanıkların kimlik tespitleri yapıldı. Kimlik tespitlerinin ardından bugün toplam 21 sanığın savunması alındı.
Duruşma için Siirt Üniversitesi merkez yerleşkesinde kurulan özel salonda yapılan yargılamaya, başbakanlık adına Avukat Burcu Çağlayan, eski Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz adına ise Avukat Murat Bülbül katıldı. Duruşmada ifadeleri alınan 21 sanığın tümü, 15 Temmuz gecesi meskun mahalde yapılacak terör operasyonu için hazırlık talimatı aldıklarını, ancak Tugay Komutanlığı'ndan Siirt Valiliği'ne gönderildiklerini söyledi. Darbe girişiminden haberleri olmadığını belirten sanıklar, Tugay Komutanlığı'ndan terör operasyonu için çıktıklarını ifade etti.
15 Temmuz gecesi Eruh ilçesinden Siirt'e meskun mahal operasyonu bahanesiyle getirildiklerini söyleyen bazı sanıklar, "Saat 20.30 sıralarında Eruh'tan terör operasyonu olduğu söylenerek, yola çıkarıldık. Siirt 3'üncü Komando Tugayı'na geldiğimizde istirahate çekildik. Daha sonra gelen emirde Doğu Kışla'ya gidileceği emredildi. Daha sonra araçlara binip hareket ettik. Ancak Valilik önüne getirildik. İkinci bir emre kadar araçlardan indirilmedik. Biz indikten sonra koridor açılmıştı.Oradan valilik bölümüne girdik. Oradaki polisler bize su ikram etti. Art niyetli olsaydık silahlarımızı duvara dayayıp su içmezdik. Daha sonra Vali çıkıp halka hitap etti. Daha sonra tekrar kışlaya döndük" dedi.
Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.
İDDİANAMEDEN
Darbe girişimi sırasında Siirt Valiliği'nin işgal edilmesi girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada 259 sayfalık iddianamede, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek'in de aralarında bulunduğu 110'u tutuklu 319 asker asker hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıla kadar, 1 asker hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler