YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siirt'te Sıcak Hava

SİİRT (AA) - Ramazan ayında sıcaktan bunalan vatandaşlar Siirt'teki Babuldarp Camisi'nin avlusunda bulunan kaynak suda serinliyor.

Ramazan ayında sıcaktan bunalan vatandaşlar Siirt'teki Babuldarp Camisi'nin avlusunda bulunan kaynak suda serinliyor. Siirt'te ramazan ayında sıcaklardan bunalan vatandaşlar, Algül Mahallesi'nde avlusunda kaynak suyu bulunan Babuldarp Camisi'ne yoğun ilgi gösteriyor. Tarihi Babuldarp Camisi'nin avlusunda kaya havuzda serinlenmek amacıyla giren vatandaşlardan Veysel Tanık, ramazan ayında sıcaktan bunalan vatandaşların bu camiye serinlemek amacıyla yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Cas'tan yapılan tek katlı Babuldarp camisinin Siirt'teki diğer camilerden çok farklı olduğunu belirten Tanık, şöyle konuştu: "Babuldarp cami diğer camilerden daha fazla ilgili görüyor. Bunun sebebi caminin avlusunda bulunan oyularak havuz haline gelen kayanın içine boşalan buz gibi kaynak suyu vatandaşların ilgi odağıdır. Özelikle yaz aylarına denk gelen ramazan ayında vatandaşlar yaklaşık 1 metreye 1 metre çapındaki havuza ayaklarını koymak için sıraya giriyor. Vatandaşlar küçük havuzda ayaklarını dinlendiriyor. Çok soğuk olan suda vatandaşlar en fazla 5 dakika kalabiliyor."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler