YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım: Fetö Said-I Nursiye, Pkk Kürtlere Ihanet Etti (2)

SİİRT'TE KONUŞTU Bitlis'ten sonra Siirt'e gelen Başbakan Binali Yıldırım önce Valiliği ziyaret etti, sonra 15 Temmuz Demokrasi meydanındaki partisinin düzenlediği mitinge

Yıldırım: Fetö Said-I Nursiye, Pkk Kürtlere Ihanet Etti  (2)

SİİRT'TE KONUŞTU
Bitlis'ten sonra Siirt'e gelen Başbakan Binali Yıldırım önce Valiliği ziyaret etti, sonra 15 Temmuz Demokrasi meydanındaki partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçildiği 2004 yılındaki seçimi hatırlatan Binali Yıldırım, "2004 seçimlerinin startını siz verdiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız, o zaman başbakanımız o gün Siirt'ten başladı. 2007 halk oylamasında Siirt bir destan, bir tarih yazdı. Yüzde 94'ün üzerinde 'Evet' dediniz. 16 Nisan'da şimdi bu rekoru kırmaya hazır mısınız? Maşallah, Siirt, işi bitirmiş, Siirt tamam diyor. Ere ere ere diyor" dedi.
Ak parti ile beraber Türkiye'de milletin devletiyle buluşup, kucaklaşarak bir ve beraber olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu beraberlik başarıyı getirdi. Büyük atılımların büyük eserlerin yapılmasını sağladı. Uçurumun eşiğine gelmiş Türkiye'yi Ak parti iktidarı sayesinde 3 kat büyüttük. Çok büyük kazanımlar elde ettik. Şimdi 16 Nisan'da yeni bir sayfa açıyoruz. 15 yıllık yükselişi, kalkınmayı sürekli hale getirmek için ne diyeceğiz? Şunu unutmayalım Siirtliler. İnsanlar, partiler, gelip geçicidir, önemli olan sistemdir. Gelecek nesillere kalacak olan getireceğiniz sistemdir. Bu anayasayı yapanlar yok oldu gittiler, darbecilerin hepsi bu dünyadan göçüp gittiler ama Türkiye Cumhuriyeti bu köhne anayasasıyla devam etmek zorunda mı? Hayır. Bunun için güçlü bir sisteme, güçlü bir değişime ihtiyaç var. Darbelerin, terörün, şer odaklarının yıkamayacağı bir sisteme 16 Nisan'da ne diyoruz? 16 Nisan'da egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz."
"16 NİSAN'DA MİLLETTEN TOKAT YİYECEKLER"
Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek, "Okuma yazması var ama, okumuyor. Diyor ki, bu değişiklik olursa başkent Ankara'dan İstanbul’a taşınacak. Allah akıl fikir versin. Bu yaşta nasıl olacaksa? böyle olur mu yav? La havle?" dedi.
Anayasanın ilk 4 maddesi değişmediğini, değişmesinin teklif dahi edilemediğini anlatan Yıldırım, "Orada Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinin Ankara olduğu yazıyor. Meclis değiştiremez, anayasa değişikliği ile ancak bunu da millet yapıyor" dedi.
16 Nisan'da yalan, dolan, iftira ile siyaset yapmaya çalışanların milletten tokadı yiyeceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:
"Kılıçdaroğlu en son ne dedi? 'Eğer halk oylamasında evet çıkarsa Türkiye Cumhuriyeti bölünür'. Hadi oradan. Anayasa değişiklikleri ilk gün geldiği zaman da 'iç savaş çıkar' diyordu. Şimdi Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyetini muz cumhuriyeti sanıyor. Yalanla, dolanla bu milleti asla kimse kandıramaz. Kılıçdaroğlu, Siirt'le bizim aramızı bozabilir mi, milletle aramıza girebilir mi? Giremez. Sizler Ak Parti'nin 15 yıllık iktidarında bu memlekete neler kazandırdığını biliyorsunuz. Bitlis ve Siirt arasındaki zor yollar nasıl yapıldı, o barajlar nasıl yapıldı. Anadolu’nun dört bir yanını geziyoruz, her gün aynı heyecan aynı coşkuyla. Bu terör örgütünün canına okuduk, şimdi Pevari'nin yolunu da en güzel şekilde yapacağız. Kardeşlik iklimini daha da geliştiriyoruz. Anadolu topraklarına sevgi tohumları ekiyoruz. 15 yıl öncesiyle bugün arasında ne kadar fark olduğunu sizler biliyorsunuz."
Başbakan Binali Yılıdırım, konuşmasının sonunda hükümet olarak bugüne kadar Siirt'te yaptıkları yatırımları anlatarak, "Bizim işimiz hizmet, asla istismar siyasetine prim vermedik. Kardeşliğimiz Botan Çayı'nın aktığı vadiler kadar derindir. Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Boşnak, Rum bu ülke birdir, bütündür birlikte Türkiye’dir. Milletimizin değişimine direnenlere gerekli dersi vereceğine yürekten inanıyorum. Güzel hayaller kuran, yeni hedefler kuranlar kazanacak, korku, tehdit pompalayanlar gene sınıfta kalacak" dedi.

Ahmet ÜN- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, (DHA)-

Yıldırım: Fetö Said-I Nursiye, Pkk Kürtlere Ihanet Etti  (2)Yıldırım: Fetö Said-I Nursiye, Pkk Kürtlere Ihanet Etti  (2)Yıldırım: Fetö Said-I Nursiye, Pkk Kürtlere Ihanet Etti  (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler