YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Bozdağ: Kılıçdaroğlu Korku Pompalıyor (3)

'SİZDEN KORKTUKLARI İÇİN KARŞI ÇIKIYORLAR' Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sinop’un Ayancık İlçesi’nde Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve referandum

Bakan Bozdağ: Kılıçdaroğlu Korku Pompalıyor (3)

'SİZDEN KORKTUKLARI İÇİN KARŞI ÇIKIYORLAR'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sinop’un Ayancık İlçesi’nde Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve referandum süreci’ konulu konferansa katıldı. Konferansta konuşan Bakan Bozdağ, “Niye bu kadar karşı çıkılıyor. Sebebi sizsiniz, sizden kortukları için karşı çıkıyorlar. Çünkü Türkiye'de bugüne kadar yüzde 22 ile iktidar olundu mu, Ecevit oldu, Erbakan da oldu. Yüzde 34 ile iktidar oldu mu, Ak Parti oldu. Yüzde 27 ile oldu mu, Doğruyol oldu. Ama yeni sistem gelince Türkiye’de artık yüzde 22 ile kimse yürütme yetkisini kullanamayacak. Yüzde 22 ile iktidar olamayacak, yüzde 40'la iktidar olamayacak. Yüzde 50 ile dahi Türkiye’de iktidar kimse olamayacak. Yüzde 50 artı 1 ile iktidar olacak. İktidar olmak kolay bir iş olmaktan çıkıyor” dedi.
'BU SİSTEM MİLLETİN ELİNİ ÖPTÜRECEK'
Yeni sistemin kamplaşmayı, kutuplaşlamayı ortadan kaldıracağını söyleyen Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bundan sonra Türkiye’de millete rağmen iktidar dönemi kapanıyor. Millete rağmen siyaset dönemi de kapatılıyor. Çünkü millet sizden rahatsız olursa, sizi bir daha seçmez. Milletin rızasının esas olduğu, milletin iradesinin kesintisiz iktidar olduğu bir düzen kuruluyor. Onun için partilerin bir kısmı rahatsız. Bu halkı güçlendiriyor. Bu yeni sistem diyor ki; siyasetçilere bundan sonra sadece kendi evinizin içindekilerin alkışını alacak sözler, politikalar, programlar değil, bütün komşu evlerin alkışlayacağı sözler, politikalar, programlar uyguayacaksınız. Yoksa size iktidar yolu kapalı diyor. Onun için mahallelerine hapsolanlar buna karşı çıkıyorlar. ‘Ben başka mahalleye giremem. Göbeğini kaşıyan adamın yanına mı gideceğim. Bidon kafalı dediğim adamın reyine mi bakacağım. Ben üniversite mezunuyum benim oyumla onun oyu nasıl bir olur’ diyen adamları milletin ayağına getirecek, milletin elini öptürecek, millete saygıyı, millete karşı hürmeti, edebi öğretecektir bu sistem.”
Bakan Bozdağ konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Daha sonra Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gitti. Bakan Bozdağ’ın buradaki ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti.
Bakan Bozdağ daha sonra, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ‘İbrahim Sadri ile Çanakkale Şarkıları ve Şiir Dinletisi’ programına katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Bozdağ, “Türkiye’de artık demokrasi, Cumhuriyet, hukukun üstünlüğü sadece bir avuç azınlığın değil 80 milyon aziz milletimizin ortak değeridir. Demokrasi hepimizin, Cumhuriyet hepimizin, hukuk hepimizin, milli irade hepimizin ortak değeridir. Bundan böyle Türkiye’de kimse demokrasinin bekçiliğine, muhafızlığına, müdafiliğine soyunmamalıdır. Bundan böyle Türkiye’de kimse Cumhuriyetin bekçiliğine, müdafiliğine, muhafızlığına soyunmamalı kendisini sadece bunun bekçisi muhafızı görmemelidir. Allah’ın izniyse Türkiye eski Türkiye değildir. Eski Türkiye’yi bekleyenler sadece olması mümkün olmayanı hayal edenlerdir” dedi.

Bakan Bozdağ: Kılıçdaroğlu Korku Pompalıyor (3)Bakan Bozdağ: Kılıçdaroğlu Korku Pompalıyor (3)Bakan Bozdağ: Kılıçdaroğlu Korku Pompalıyor (3)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler