YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarının Protesto Edilmesi

SİNOP (AA) - Boyabat't ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

SİNOP - Boyabat't ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Belediye ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine Beyazıt Cami'nde teravih namazı sonrasında toplanan grup, İsrail’in Gazze katliamında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından katliamlara tepki göstererek sloganlar attı. İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından grup adına açıklama yapan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Allah'ın rahmeti bütün mazlumların, Gazzeliler'in, Filistinliler'in üzerine olsun. Selam olsun sana ey Kudüs, Irak, Suriye, Somali, Çeçenistan, kanın gözyaşıyla harmanlandığı İslam coğrafyası sana selam olsun. Filistin ümmetin yüz akıdır, direnişin simgesidir. Filistin izzetin zillete hakim olduğu mekandır. Filistin zulmetin aydınlığa kavuşma arefesidir. Filistin halkı ve devletiyle zalimlere karşı dik duruşun sembolüdür. Bu asil millet, bu zulme bölgesinde hiçbir zaman sessiz kalmadı, kalmayacaktır inşallah. İşte bu mubarak gecede sizlerle birlikte zalim İsrail'in hasmı olduğumuzu ve mazlum Filistin'in her zaman yanında olduğumuzu belirtmek için buradayız. Bu zulme sessiz kalan ölüm uykusundaki müslüman ülkeleri uyandırmak için buradayız" diye konuştu.. Grup daha sonra Adnan Menderes Bulvarı üzerinden Alparslan Türkeş Parkı'na kadar tekbir getirerek yürüdü.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler