YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalkan Avı Yasağı

SİNOP (AA) - Sinop'ta balıkçılara ellerindeki kalkan balığı stoklarını belirlemeleri ve satışı için bir hafta süre tanındı.

15 Haziran tarihlerinde uygulanan kalkan balığı av yasağı nedeniyle balıkçıların ellerindeki stokların belirlenmesi ve satışı için tebliğ gereği bir hafta süre tanındığını bildirdi. Su Ürünleri Kanunu'na istinaden yayımlanan tebliğ gereğince 15 Nisan -15 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan balığı avının yasak olduğunu belirten Saraçoğulları, bu kapsamda İl Müdürlüğü elemanlarınca Sinop il ve ilçelerinde bulunan balık satıcıları ve balıkçı kooperatiflerinde kalkan balığı stok tespitlerinin yapıldığını söyledi. Saraçoğulları, belirtilen sürenin dolmasının ardından satış yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını kaydetti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler