YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sinop Üniversitesi'nde "Hocalı" Konferansı

SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi'nde (SÜ) Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü tarafından, Hocalı katliamının 22. yılı nedeniyle konferans düzenlendi.

Sinop Üniversitesi'nde (SÜ) Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü tarafından, Hocalı katliamının 22. yılı nedeniyle konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Azerbaycan Kadın Hukukları Müdafaa Cemiyeti Başkanı ve Azerbaycan Kadın Taburu Kurucusu Prof. Dr. Hanım Halilova, Hocalı’da yapılanların vahşilik ve soykırım olduğunu söyledi. Hocalı’da yapılan katliamla ilgili kısa bir belgesel izleten Halilova, şunları dile getirdi: "Dünyada böyle bir vahşilik, böyle bir vandalizm olmamıştır. Almanlar, Yahudilere böyle bir şey yaptılar bütün dünya bunu konuşuyor ancak bu derece bir vahşet olmamıştır. Hocalı katliamında siz de gördünüz, çocukların gözlerini tırnaklarıyla çıkartıyorlar, annenin gözünün önünde çocuğunun kafasını kesiyorlar. Eşinin yanında kadına tecavüz ediyorlar. Soykırım değildir de nedir bu? Size açıkça söylüyorum bunu biz Ermenilere yapsaydık şimdi bütün dünya üstümüze gelirdi. 20. yüzyılın öncesinde sözde soykırım diyen büyük devletler, 20. yılın sonunda bu devletlerin gözü önünde Azerbaycan’da bir Hocalı soykırımı yapılıyor ama devletler susuyor. 2015’te Türkiye’nin başına çok bela gelecek. Çünkü sözde soykırımın yüzüncü yılıdır. Bir şey yapmamamıza rağmen. Hem suçludurlar hem de güçlüdürler." Türkiye'nin 300 milyon Türk'ün memleketi olduğunu ifade eden Halilova, "Bu ülke tüm Türk dünyasının umududur. Türkiye’nin varlığı bütün Türk ülkelerine güç vermektedir. Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin kazandığı zaferleri biliyoruz. Biz her zaman Türkiye’yi kendimize örnek aldık ve büyük mücadele verdik. Bizi hiçbir kuvvet parçalayamaz. Bir gün bağımsız yaşamak, bin yıl işgal altında yaşamaktan iyidir" diye konuştu. Konferans sonunda Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü Başkanı Özgürcan Kocataş ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Erkılıçoğlu, Hanım Halilova’ya Türk bayrağı ve Azerbaycan bayrağı hediye etti. Hanım Halilova da kendisine verilen Azerbaycan bayrağını Rektör Prof. Dr. Recep Bircan’a takdim etti. Rektör bircan ise ise Halilova'ya teşekkürlerini ileterek, plaket ve çiçek takdim etti. Konferansı, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra MHP İl Başkanı İsmail Özhan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de dinledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler