YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

THK Sinop Sivil Havacılık Eğitim Merkezi Açıldı

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye'nin dünya çapında bir havacılık eğitim merkezi...

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye'nin dünya çapında bir havacılık eğitim merkezi olabilmesi için THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ni kurduklarını söyledi.

THK Sinop Havacılık Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Sinop Havaalanı'nda düzenlenen törene Vali Ahmet Cengiz, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, bu sene THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nin yüzde 100 doluluğa ulaşan ilk üç üniversiteden biri olduğunu belirterek, "45 ülkeden 78 yabancı öğrenci üniversitemizde eğitim alacak. Bu, ülkemiz için çok büyük bir adım. Bir başka hedefimiz de Türkiye'nin, hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı bir merkez olmasıydı. Bunun için de THK Uçak Fabrikası faaliyete geçirildi. Bu da ülkemize hayırlı olsun. Uçak fabrikasının yanında, bu uçakları uçuracak, onlara eğitim verecek üniversitemizden yeterli elemanlar yetişecek. Ancak, bunların bakımlarının yapılacağı merkezlere de ihtiyaç vardı. Bunun için ülkemizin değişik yerlerinde uçak bakım merkezleri, helikopter bakım merkezlerini açıyoruz. Sinop'ta da ilk önce Havacılık Eğitim Merkezi'ni açıyoruz. Gördüğünüz gibi orada model uçak, radyo kumandalı model uçak, yelken kanat ve planör öğretmenleri ve öğrencilerimiz hazır.

Bugün kurslar başladı. Tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Onlara kazasız uçuşlar, başarılı görevler diliyorum. Bundan sonrasında ise mutlaka Sinop'a bir Türk Hava Kurumu Koleji ve arkasından da yüksekokulu ile bir fakültesi gelecek. Bunu da müjde olarak söylüyorum. Havacılığı Türk insanının işi yapmak işte budur. 5 tane eğitim merkezi dedik. Bunlar nerede derseniz. Biliyorsunuz 1935 yılından beri Eskişehir’in İnönü kasabasındaki eğitim merkezinde hizmet veriyoruz. Bunlara Selçuk'u, Antalya'yı, Erzincan'ı, şimdi de Sinop'u dahil ettik. Tekrar havacılar, Sinoplulara THK Havacılık Merkezi hayırlı olsun." dedi.

Vali Ahmet Cengiz ise Sinop'un küçük bir il olmasına rağmen bu hizmeti alabilmesi, bu merkezi burada kurabilmesinin gerçekten çok büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade etti.
Cengiz, şöyle dedi: “Sinop küçük bir il olabilir ama her zaman her şeyin en güzeline layık. İnşallah bu hizmetlerin devamını da şiddetle arzu ediyoruz. 1925'te kurulan Türk Hava Kurumu'nun tarihinde Osman Paşa’nın göreve geldikten sonraki atılımını ben yakından takip ediyorum. Hem ülkem adına hem de insanlık adına gurur duyuyorum. Sadece ulusal değil, uluslararası projelere imza atarak ezberi bozan sayın gelen başkanımız ve ekibi, ülkemiz için çok önemli bir kazançtır diye düşünüyorum."

Yapılan konuşmalar sonrası Sinop Havaalanı'nda THK Havacılık Eğitim Merkezi'nin kurdelesi, davetliler tarafından törenle kesildi. Tören, Gökyüzünden Türkiye Sergisi'nin gezilmesiyle son buldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler